T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 13 TEMMUZ 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Türk şoför Irak'ta mayına basarak öldü

Irak'a, Uluslararası Irmak Nakliyat Şirketi adına TIR ile inşaat malzemesi götüren Mersinli şoför Mehmet Sert'in, Felluce yakınlarında mayına çarparak yaşamını kaybettiği bildirildi. Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah gerillalarının dün İsrail'in kuzeyinde 2 İsrail askerini kaçırarak, 8 askeri öldürmesinden sonra İsrail, 6 yıl önce tamamen çekildiği Lübnan topraklarına yeniden saldırdı.

Irakta öldüğü bildirilen Mehmet Sert'in (49) eşi Gülten Sert (47), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin Irmak Uluslararası Nakliyat Şirketi adına yaklaşık 20 gün önce Irak'a inşaat malzemesi götürdüğünü belirtti.

Eşiyle son olarak 4 gün önce telefonda konuştuklarını söyleyen Gülten Sert, "Eşimin çalıştığı firmaya, e-mail aracılığıyla 'Mehmet Sert öldü' şeklinde haber geldiğini söylediler" dedi.

Eşinin, 27. evlilik yıldönümleri olan 10 Temmuz Pazartesi günü öldüğü yolunda bilgi aldığını ifade eden Gülten Sert, "Yetkililerden eşimin ölüsünün ya da dirisinin getirilmesini istiyorum. Hiçbir sosyal güvencemiz yok. Olay yurt dışında olduğu için, TIR için kaskonun ödeme yapmayacağı söyleniyor. İki çocuğumla ortada kaldım. Lütfen bize sahip çıkın" diye konuştu.

Mehmet Sert'in çocuklarından Eren Sert de babasının öldüğünü kendisine gelen e-mail aracılığıyla öğrendiğini söyledi.

Babasının daha önceki seferde Suriye yakınlarında uğradığı saldırıdan sağ kurtulduğunu belirten Eren Sert, "Babamla birlikte birkaç kez Irak'a ben de gitmiştim. Oraların tehlikeli olduğunu görünce gitmekten vazgeçtim. Babama da gitmemesi için uyarıda bulundum. Ama ekmek parası kazanmak için gitmek zorundaydı" dedi.

Şirket yetkilerinden bir kişinin kendisini arayarak "Babanı kaybettik. Cenazesini getirene kadar ailene söyleme" dediğini de öne süren Eren Sert, Mersin'deki yetkililerin cenazenin getirilmesi için girişim başlattıklarını kaydetti.

Uluslararası Irmak Nakliyat Şirketi yetkilisi Zübeyir Irmak ise yaklaşık 3 yıldır firmaları adına çalışan Mehmet Sert'in, Felluce yakınlarında 10 Temmuz Pazartesi günü TIR'ıyla mayına çarparak hayatını kaybettiği şeklinde bilgi geldiğini ifade etti.

  • MERSİN (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi