|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| S O N D A K İ K A | 14 TEMMUZ 2006 CUMA | ||
|
|
Rehn: Müzakerelerin kesilmesi için neden yok
AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türkiye ile müzakerelerin askıya alınması için neden görmediğini söyledi.
Türkiye'de özellikle ifade özgürlüğü kapsamında zorluklar bulunduğunu vurgulayan Rehn, Yargıtay Ceza Genel Kurulunun, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink hakkındaki cezanın onaylanması yönünde aldığı kararı "yanlış bulduğunu" belirtti. Genişleme komiseri Rehn, ifade özgürlüğü gibi temel değerleri uygulamaya sokamayan bir ülkenin AB üyesi olmasının tasavvur edilemeyeceğini kaydederek, hukuk devletini güçlendirmenin Kıbrıs Rum kesimini tanımak kadar önemli olduğunu ifade etti. Rehn, Türkiye'nin taahhütlerine bağlı kalarak reform sürecini tekrar başlattığına dikkati çekerek, müzakerelerin kesilmesi için neden görmediğini sözlerine ekledi.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |