T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 19 TEMMUZ 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Peres: İran veya Suriye'ye saldırma planı yok

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, İsrail'in, İran veya Suriye'ye saldırma projesi bulunmadığını, "tamamen Lübnan ve Gazze Şeridi'ne yoğunlaştıklarını" belirtti.

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres
Peres, BBC'ye yaptığı açıklamada, İran ile uluslararası toplumun meşgul olması gerektiğini söyleyerek, "İran ile Suriye'nin, İsrail'e saldıracağını düşünmüyorum. Biz de onlara saldırmayacağız çünkü İran'ın uluslararası bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bu sorunu ele alacak olan biz değiliz. Bunu bir İsrail-İran çatışmasına dönüştürmek istemiyoruz. Biz zaten tamamen meşgulüz" dedi.

Peres, "Onlar bize saldırmasaydı ve bizi kışkırtmasaydı, füzelerin tümü ister İran'dan, ister Suriye'den gelsin, Lübnan'a, Hizbullah'a ve hatta Hamas'a saldırmazdık. Bu bizim seçimimiz değil, alternatifsizlik bizi bu duruma getirdi" şeklinde konuştu.

Öte yandan İngiliz The Guardian gazetesi, Avrupalı ve İsrailli kaynaklara dayanarak verdiği haberde, ABD'nin, uluslararası toplumun ateşkes çağrılarına katılmadan önce İsrail'e Lübnan'da Hizbullah'ı vurmak için bir hafta daha süre verdiğini bildirdi.

Üst düzey bir diplomat, "Amerikalıların İsrail'e yeşil ışık yaktığı açıktır. İsrail saldırıları daha uzun sürebilecektir, belki bir hafta daha" şeklinde konuştu.

Diplomatik kaynaklar, bununla birlikte, çatışmaların uzaması durumunda kontrolün kaybedileceği endişesiyle bir bitiş tarihinin saptandığını söyledi.

  • LONDRA (A.A)


    Lübnan'da şu ana kadar 277 kişi hayatını kaybetti
    Güney Beyrut, hava ve denizden bombalanıyor
    İsrail hava saldırılarında yine siviller öldü
    Olmert: Lübnan'a saldırılarda zaman sınırı yok

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi