T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| D Ü N Y A | 19 TEMMUZ 2006 ÇARŞAMBA | ||
|
|
Lütfen George, Ortadoğu'ya beni gönder!
İngiliz basını Başbakan Blair'i makaraya sardı. Blair'in G8 Zirvesi'nde Bush'a 'Rice yerine Ortadoğu'ya beni gönder" demesini gazeteler, "Lütfen George! kendimi göstermeme izin ver" şeklinde yorumladı
'LÜTFEN BİR ŞANS VER' Tony Blair'in, sohbet sırasında Lübnan'da yaşananlara ilişkin olarak herhangi bir karar almadan önce Ortadoğu'ya giderek durumu yerinde görmekten büyük mutluluk duyacağını söylemişti. Liberal eğilimli The Independent'e göre, bu sözlerin anlamı, "Lütfen George, Ortadoğu'ya giderek dünya çapında bir devlet adamı olmama izin ver." Bush'un yanıtı ise, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın bölgeye kısa süre içinde gideceği yönünde. Ancak Blair, Bush'u ikna etmek için konuşmaya devam ediyor ve "Rice giderse başarılı olması gerekir, ama ben gider sadece konuşurum" diyor. Bu sözleri sol eğilimli Guardian gazetesi yazarı Jonathan Freedland, "Blair açısından sohbetin en utanç verici bölümü burası. Ortadoğu'yu ziyaret etmek istiyor. Gayet makul. Ama gidip gidemeyeceğini neden Başkan Bush'a soruyor. Egemen bir devletin liderinden çok, Bush'un bir memuru, patronundan yeşil ışık bekleyen bir izlenim veriyor. Bush bu yeşil ışığı vermiyor, yerine Rice gidecek" şeklinde yorumladı.
'KORKUNÇ İTİRAF' Tony Blair'in, sonra kendini daha da küçülttüğünü belirten Freedland, "Rice'ın ziyaretinin aslında önemli olacağını, ama kendisinin sadece konuşacağını söylüyor. Bu işlerde İngiltere'nin yerini gösteren korkunç bir itiraf" diye yazdı. G8 Zirvesi'ndeki öğle yemeğinde mikrofonların açık olduğunu unutan Bush, Blair'e Ortadoğu'daki şiddetin ancak Suriye ve Hizbullah'ın, 'bu b..'u' yapmaya son vermelerinin sağlanması ile mümkün olacağını söylemişti.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |