|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| S O N D A K İ K A | 21 TEMMUZ 2006 CUMA | ||
|
|
ABD, Lübnan'da ateşkes istemiyor
ABD, hafta başında Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ı Ortadoğu'ya göndereceğini bildirdi, fakat hala Lübnan'da ateşkesi desteklemediğini duyurdu.
Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow, "Ateşkes sağlanmasını isteriz. Fakat Hizbullah da bunun bir parçası olmalı. Şimdilik Hizbullah'ın silah bırakacağına dair herhangi bir işaret yoktur" dedi. Snow, ABD Devlet Başkanı George W. Bush ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında Lübnan'daki insani kriz hakkında yapılan telefon görüşmesine de değinerek, Bush'un Lübnan'da olanlardan Hizbullah'ı suçladığını söyledi. Sözcü, Bush'un durumun karmaşık olduğu fikrinde olduğunu, diğer ülkelerin de biraraya gelerek meseleye bir çözüm bulması gerektiği kanaatini taşıdığını ifade etti. ABD Temsilciler Meclisi dün büyük bir oy çokluğuyla İsrail'i destekleyen bir karar aldı ve Ortadoğu'da yaşananlardan dolayı Suriye ile İran'ı suçladı. Senato da Salı günü oy birliğiyle aynı yönde bir karar almıştı. Lübnan'da İsrail bombardımanları sonucu 300'den fazla kişi hayatını kaybederken, bunun çok önemli bir kısmını siviller oluşturuyor. Bombardımanlar sonucu ülkenin bilhassa güney bölgesi olmak üzere birçok yeri harabeye döndü.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |