T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 29 TEMMUZ 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Tokat Paşa'nın eğitim bombasına soruşturma

Memurları 'hizaya getirmek' için evlerinin yakınına bomba attırdığını itiraf eden emekli Korgeneral Altay Tokat hakkında Genelkurmay Başkanlığı soruşturma başlattı. Tokat Paşa ise bombaları 'eğitim' amacıyla attırdığını iddia ederek durumu kurtarmaya çalışıyor

Genelkurmay Başkanlığı, emekli Korgeneral Altay Tokat'ın açıklamaları konusunda soruşturma başlattı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Emekli Korgeneral Altay Tokat'ın önce haftalık bir dergide yayınlanan ve müteakiben diğer bazı basın yayın organlarında da yer verilen açıklamaları ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'nca soruşturma başlatılmıştır" denildi. Emekli Korgeneral Tokat, haftalık bir dergide yer alan açıklamasında, "Benim zamanımda ben de bomba attırdım. Bir, iki kritik noktaya. Boş yerlerdi! Meselem mesaj vermek. Batıdan gelen memurlar, hakimler işin ciddiyetini anlamıyor. Çok koordineli ve iyi çalıştık. Baktım, sonradan işler sakinleşince işi basite almaya çalıştılar. Rast gele dolaşıyorlar, şunu bunu yapıyorlar. Onun üzerine şunlar bir hizaya gelsin diye evlerine yakın iki yere attırdım. Ondan sonra anladılar ki çok dikkatli olmalılar. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Öylece onları eğittim ben" demişti.

'EĞİTİM AMAÇLI' BOMBA

Bu arada CNN TÜRK'ün sorularını cevaplandıran Tokat, attırdıklarının ses çıkartan eğitim bombası olduğunu belirtti ve bu yöntemle bütün birliklerde bulunan kriz yönetim planlarına göre tatbikat yaptırmak istediğini söyledi. Uzun yıllardır Güneydoğu'da görev yapan, Asayiş Kolordu Komutanlığı gibi makamlarda bulunan emekli Korgeneral Altay Tokat, hakim savcı gibi memurların Güneydoğudaki koşulları bilmeden atandığını ve kendisinin de bazı bölgelere bomba atarak onları eğittiğini söyledi. Tokat, PKK'nın kent merkezlerine yönelik saldırı ihtimaline göre birliklerin acil durum planları yaptığını, askeri personelin yanı sıra memurların güvenliğinin de bu planların parçası olduğunu ifade etti ve eğitim bombalarını bu nedenle attırdığını dile getirdi.

MEMURLAR MEMNUNMUŞ

Tokat, amacının üst düzey memurların kriz anında paniğe kapılmasına engel olmak, terör örgütünün memurları kaçırarak sansasyonel eylem yapmasına izin vermemek olduğunu söyledi. Bütün bu planların birlik komutanların sorumluluğunda olduğunu kaydeden Tokat, memurların da bomba patlatılarak yapılan eğitimlerden memnun olduğunu belirtti. Tokat, açıklamalarında ordu içindeki hizipleşmelerden de bahsetmiş ve YAŞ'ı eleştirerek şunları kaydetmişti: "Görevi aksatacak bir gruplaşma değil de, yukarıya doğru bir piramit var. Bu piramitte yukarıya doğru çıktıkça daralmadan kaynaklanan çatışmalar meydana geliyor: Yükselme çatışması! Şûrâ kararları yargı denetiminde olmadığı ve şahsi tercihler öne çıktığı için gruplaşmalar oluyor. Denetimin olmaması ilişkilerde gerginlik yaratıyor. Küçük fraksiyonlar oluşabiliyor. Büyükanıt'ı istemeyen bir grup var. Siyasi bir grup! Bu, Şemdinli'de de belli oldu... MİT, asker, jandarma ve emniyet. Boş verin! Beni bile dinliyorlar. Türkiye'de dinlenmeyen yok. Dinleyerek ceza alan birini gördünüz mü? Hep dinlenenler ceza aldı. Bu da geri kalmışlığın bir parçası."

MHP: PAŞA BİZİ BAĞLAMAZ

Bu arada MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, MHP MYK üyesi Altay Tokat'ın açıklamalarının kendilerini bağlayıp bağlamadığına ilişkin soruya şu cevabı verdi: "Olay bütünüyle MHP'nin dışında bir hadisedir. Bizimle uzaktan ve yakından ilgisi yoktur. Altay Tokat 2003 kongresinde MYK üyemiz olmuştur. Çok uzun zamandan bu yana MYK toplantılarına katılmamaktadır. 3 toplantıya katılmayan üye normal olarak görevden istifa etmiş olur."

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi