|

Asgari ücrete Temmuz'da zam yapılacak mı? Temmuz ara zammı ile ilgili son gelişmeler!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret tutarı ile ilgili Temmuz'da 2. zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Asgari ücrete Temmuz'da ikinci zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konuyla ilgili dolaylı olarak açıklama geldi. Asgari ücret yükselecek mi, ne kadar zam gelecek? Asgari ücret zammı son durum gündemdeki yerini korumaya devam ederken "2022 Asgari ücrete Temmuz zammı gelecek mi?" sorusu araştırmaları da hız kazandı. İşte asgari ücret zammı 2022 son durumu haberimizin devamında...

21:06 - 18/06/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
Asgari ücret 2022
Asgari ücret 2022

Asgari ücrete ikinci zam veya diğer bir yaygın kullanışla ara zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Yeşil ışık sinyali niteliğinde açıklama geldi.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

6 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız.

Yılbaşında tüm çalışanların durumlarını gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Haziran Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Petrol fiyatlarının arttığı dönemde dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz." dedi.

Erdoğan'ın yaptığı bu açıklama, kamuoyunda asgari ücrete zam sinyali olarak değerlendirilmişti.

BAKAN BİLGİN'DEN ZAM AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete temmuz zammının gündemde olmadığını dile getirmişti. MKYK sonrasında açıklama yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik ise "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir." ifadelerini kullanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu'nun 35'inci Yıl Programı'nda konuştu. Bakan Bilgin asgari ücret ek zam konusunda;

"Türkiye ekonomik dalgalanmalara, enflasyonlara rağmen büyümeyi sürdürüyor. O halde enflasyonun tahribatına karşı çalışanları ve emeği korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Yani önümüzde Temmuz dönemi var.

Çalışanlarımızla bizim sadece kamu emeklileri ile kamu çalışanları ile değil, özel sektör emeklileri ile, Bağ-Kurlularla, çeşitli konumda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan, sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konumlarını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Yani Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı 'Benim devletim benim yanımdadır' dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır'' şeklinde konuştu.

2022 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret zammı Ocak ayında enflasyon rakamlarının çok üzerinde yüzde 50,5 olarak belirlenirken, asgari ücret brüt 5.004 TL, net olarak da 4.253,40 TL olarak belirlenmişti.

#asgari ücret
#asgari ücrete zam
#asgari ücret temmuz zammı
#asgari ücret 2. zam
#asgari ücret 2022
2 yıl önce