|

Avrasya tünel geçiş ücreti değişti mi? Avrasya Tüneli tek yön geçiş kaç TL oldu?

Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri otomobiller ve minibüsler için ayrı fiyatlandırma oluyor. 2022 yılı Avrasya Tüneli geçiş ücretlerinde değişiklik oldu. Peki, 2022 Avrasya Tüneli tek geçiş ücreti ne kadar? Avrasya Tüneli 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle geçiş ücretleri haberimizde...

00:03 - 1/01/2022 Cumartesi
Güncelleme: 00:16 - 1/01/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
avrasya tüneli 2022
avrasya tüneli 2022

Ulaştırma ve Altapı Bakanlığı yeni yılla birlikte 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinde uygulanan tek yönlü ücretlendirmenin iki eşit parçaya bölünerek iki yönlü olarak değiştirildiği duyuruldu. Buna göre, Avrasya Tüneli geçiş ücretleri de değişti.

2022 AVRASYA TÜNELİ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, otoyol, Boğaz köprüleri ve Avrasya Tüneli geçiş ücretleri, yarın günün ilk saatinden itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinde tek yönlü ücretlendirme yapıldığı anımsatılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"1 Ocak 2022 tarihinden itibaren köprü geçiş ücretleri iki eşit parçaya bölünerek iki yönlü olarak değiştirildi. Boğaz köprülerinde tek yön otomobil geçiş ücreti 8,25 lira olarak belirlendi. Avrasya Tüneli'nde ise otomobil geçiş ücreti 05.00–00.00 arasında tek yönde 53 lira, 00.00–05.00 saatleri arasında yüzde 50 indirimli olarak 26,50 lira olarak belirlendi. Daha ekonomik, güvenli ve daha kısa sürede ulaşım imkanı sağlayan erişme kontrollü otoyolların, Boğaz köprülerinin ve Avrasya Tüneli'nin servis sürelerinin uzatılması ve vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunulması amacıyla yapılan düzenlemede bakım-işletme maliyetlerindeki artışlar ile işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar göz önüne alındı."

AVRASYA TÜNELİ GEÇİŞ ÜCRETİ NASIL ÖDENİYOR?

Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretleri, son teknoloji ürünü tasarıma sahip serbest akış sistemi yardımıyla ödeniyor. OGS ve HGS sistemi aynı gişede aktif halde kullanılıyor ve Avrasya Tüneli kullanıcılarına kesintisiz yolculuk sağlayabilmek için gişelerde nakit veya kredi kartı ile ödeme seçeneği bulunmuyor.

#avrasya tüneli
#avrasya tüneli 2022
#2022 avrasya tüneli geçiş ücreti
#avrasya tüneli geçiş ücreti
#avrasya geçiş ücreti ne kadar
#avrasya tüneli ücreti değişti
2 yıl önce