|

Avrupa’da Türkiye’nin En iyi Saç Ekim Merkezi Olarak Gösterilen Hermest Hair Clinic’e Saç Ekimi İşlemlerini Sorduk

Türkiye’de her yıl artarak büyüyen sağlık turizminin en çok ilgi gören saç ekim işlemlerini uzmanına, saç ekimi hakkında tüm merak edilen sorular.

iLAN
16:05 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 20:28 - 26/03/2020 Perşembe
Diğer
Hermes
Hermes

Sağlık turizmi her yıl %5-10 artarak hızla büyümekte olan büyük bir sektör haline gelmekte. 2015 yılında 360 bin, 2016 yılında 377 bin, 2017 yılında 395 bin, 2018 yılında 410 bin turist sağlık turizmi için Türkiye’ye geldi. 2018 yılında sağlık turizmi sayesinde 1 milyar dolar gelir sağlamıştır.

Çok başarılı saç ekim merkezleri olduğu gibi merdiven altı olarak nitelendiren ve kötü sonuçlar ortaya koyan merkezleri de bulunmaktadır.

Türkiye’de çok başarılı işlere imza atan hatta saç ekiminde devrim yaratan diyebileceğimiz Hermest Hair Clinic koordinatörü Sevim Hanım tüm soruları yanıtlıyor.

Hermest Hair Clinic Saç Ekim Merkezindeki Saç Ekimleri Diğerlerine Göre
Neden Daha Başarılı?

Uzun süredir saç ekimi operasyonları gerçekleştiren saç ekim merkezimiz, saç ekim sonuçlarını daha başarılı sonuçlar elde edebilmek ve daha ileriye götürebilmek adına inovasyon çalışmaları yaptık. FUT, FUE, DHI, Organik FUE, Kök Hücre FUE gibi bir çok saç ekimi yöntemlerini uygulamış fakat tatmin edici sonuçlara ulaşamamıştık. Daha başarılı sonuçlara ulaşabilmek için bir Alman mühendislik firması ile saç köklerinin daha verimli saç derisine ekilmesi için özel tasarımlı bir slit yaptırdık. Bu slit sayesinde daha başarılı sonuçlar almaya başardık. Sanırım başarımızı da uzun süredir birlikte çalıştığımız ekip arkadaşlarımız tecrübesi ve inovasyon sonucu geliştirdiğimiz tekniğe borçluyuz.

Bu Özel Ucun Farkı Nedir?

· Ekilen saçlarda %99’a varan tutma oranı sağlanabilmektedir

· Daha sıkı bir saç ekim sonucu elde edilebilmekte

· 1 hafta gibi çok kısa süre içerisinde ekim yaraları geçip kabuklar dökülmektedir

· Cm2 başına yüksek yoğunlukta saç ekimi yapılabilmekte

Hermest Saç Ekim Merkezinde Kaç Yıldır Saç Ekimi Operasyonları Yapılmakta Ve
Yurt Dışından Talep Nasıl?

2002 yılından beri faaliyet göstermekteyiz. 2000’li yılların başında yurtdışından sadece gurbetçiler saç ektirmek için gelirlerdi fakat son 10 yıldır hiç Türkçe bilmeyen hatta Türkiye’ye daha önce hiç gelmemiş bir çok yabancı hasta gelmekte.

Türkiye’nin saç ekimi operasyonlarında son yıllarda çok başarılı neticeler ortaya koyması neticesinde sağlık turizmi olarak ekonomiye küçümsenmeyecek bir boyutta katkısı bulunmakta. Eskiden yurt dışından gelen hastalar sadece saç ekimi işleminin Türkiye’de daha ekonomik olmasından dolayı tercih ediyordu fakat bir çok saç ekim merkezinin de artık yüksek standartlarda çalışmalar yapması sayesinde başarılı sonuçlar ortaya koyduğunu ve bu başarılı saç ekimleri sayesinde yurtdışından gelen hastaların artık kaliteden dolayı Türkiye’yi tercih etmektedir.

Saç Ekiminde İdeal Greft Sayısı Ne Olmalı?

Tamamen saç ekimi yapılacak bölgenin açıklığı ve donör bölgesindeki saç miktarının müsaitliğine bağlıdır. Önemli olan her zaman çok saç ekmek değildir çünkü saç ekimi yapılırken donör bölgesine de zarar vermemek gerekir. Bir yeri güzelleştirirken diğer tarafa da zarar vermemek gerekir. Hatta İlerde ikinci bir saç ekimi işlemi yaptırmak istenilebileceğini ön görmek gerekir.

Günümüzde Saç Ekimi Yapıştırma Protezlere Göre Daha Mı Çok Tercih Ediliyor?

Protez saçlarda hemen sonuç alınmasına rağmen sentetik ve geçici bir çözüm olmaktadır. Saç ekimi işlemi kendi saçlarınız ile yapılmasından dolayı doğal ve doğru yapıldığında ise ömür boyu kalıcılık sağlamaktadır. Kendi saçlarınız olduğundan dolayı özel bir işlem yapılması gerekmemekte.

Protez saçlarda ise düzenli olarak bakım yapılması gerekir. Yazın özellikle ısı arttığında derinin hava almasını engellemesinden dolayı deriyi tahriş edebilmekte.

Bu sebeplerden dolayı saç ekimi daha çok tercih edilmektedir. Fakat aşırı bir saç dökülmesi olan kişilere saç ekiminden tatmin edici sonuç alamayacağımızı düşündüğümüz zaman protez saçı da tavsiye de ediyoruz.

İşlem Bir Günde Bitiyor Mu?

Evet. Saç ekimi işlemi molalar ve testler ile birlikte 7-8 saat kadar sürmektedir. Ertesi günü ya da 2 sonrasında da ilk saç yıkaması yapılıp, hastanın saç bakımının nasıl yapması gerektiği hakkında bilgilendirmeler yaparak süreci tamamlıyoruz.

Yurtdışından Gelen Hastalar İçin Saç Ekimi Süreci Zor Olmuyor Mu?

Kesinlikle hayır. Yurtdışından gelen hastalarımızı havaalanında özel VIP aracımız karşılamaktadır. Hava alanı-Otel-Klinik arasında tüm transferleri VIP aracımız gerçekleştirmektedir

Otel konaklamasını da aynı şekilde karşılayarak yurtdışından gelen hastalarımızın kafası karışmaması ya da her hangi bir kaygıları olmaması için tüm organizasyonu gerçekleştiriyoruz.

Operasyondan Sonra Hastaya Ne Gibi İşlem Yapıyorsunuz?

Saç ekiminden 1 ya da 2 gün sonrasında saç ekimi kontrolünü gerçekleştiriyoruz. Bandajı kaldırıp saçların ilk yıkaması gerçekleştiriyoruz. Periyodik olarak hastalarımızın saçlarının genel durumunu gösteren fotoğraflar göndermelerini talep ediyoruz. Bu şekilde hatalarımızın sorunsuz bir saç ekim süreci geçirmelerini sağlıyoruz.

Hermest Hair Clinic Resmi Web Sitesi:




#sağlık
#saç
#Hermest
5 yıl önce