|

Hidayet Türkoğlu: Kanter'in söyledikleri akıl dışı

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, FETÖ’cü Enes Kanter’in; ‘Türkiye tarafından öldürülmekten korktuğum için Londra’ya gidemeyeceğim' sözlerine sert çıktı: Söz konusu şahıs akıl yoksunu gerekçeler ve siyasi söylemlerle gündeme gelmeye çabalamaktadır.

Yeni Şafak
18:29 - 7/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 19:08 - 7/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Hidayet Türkoğlu
Hidayet Türkoğlu

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı eski milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, FETÖ'cü Enes Kanter'in; 'Türkiye tarafından öldürülmekten korktuğum için takımımla birlikte Londra'ya gidemeyeceğim' sözlerini sert bir şekilde yalanladı.

Hidayet Türkoğlu'nun yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
  • Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) elebaşına bağlılık yemini eden Enes Kanter’in, Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan hezeyanlarını, “Türkiye tarafından öldürülmekten korktuğu için Londra’daki maça katılmayacağı” şeklindeki asılsız ifadelerini esefle karşıladım.
  • Biz biliyoruz ki, kendisi vize problemi sebebi ile birçok ülkeye 2017’den beri seyahat edememektedir. Yani, Kanter iddia ettiği üzere can güvenliği kaygılarından dolayı değil pasaport ve vize sorunlarından ötürü İngiltere’ye giriş yapamamaktadır.
  • Bu uzun zamandır bilinen bir gerçekken, söz konusu şahıs akıl yoksunu gerekçeler ve siyasi söylemlerle gündeme gelmeye çabalamaktadır.
  • Bu tip söylemler Kanter’in bir süredir Türkiye’ye yönelik yürüttüğü siyasi karalama kampanyasının ve spor hayatında gösterdiği çelişkileri kapatarak kendine önem atfettirme çabalarının da ayrı bir örneğidir.
  • Kanter, bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni haksız ifadelerle suçlamakla kalmamış; İngiliz güvenlik kuvvetlerine de zafiyet addetmiştir ve Türk-İngiliz ilişkilerini zedeleme girişiminde bulunmuştur.
  • Bu şahsın söylemlerinin akıl dışı olduğu ve olayları çarpıttığı açıktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


  • 17 Ocak'ta oynanacak New York Knicks-Washington Wizards maçı için Londra'ya gitmeyeceğini açıklayan Enes Kanter, "Londra'ya gitmek tabii ki eğlenceli olurdu ancak orada hayati tehlikem var. Türk hükümetinin Londra'da çok sayıda ajanı var, kolayca öldürülebilirim." şeklinde konuşmuştu.


#Hidayet Türkoğlu
#Enes Kanter
#FETÖ
5 yıl önce
default-profile-img