Teknoloji MacBook Air ve Mac Mini parçalarına ayrıldı

MacBook Air ve Mac Mini parçalarına ayrıldı

Apple’ın geçtiğimiz haftalarda tanıttığı yeni bilgisayar modelleri Mac Mini ve Macbook Air parçalarına ayrıldı. iFixit ekibi tarafından yapılan işlemde ülkemizde oldukça pahalı bir fiyata satılan cihazların tamirat zorlukları ölçüldü.

Haber Merkezi Yeni Şafak
MacBook Air ve Mac Mini parçalarına ayrıldı
MacBook Air ve Mac Mini iFixit ekibi tarafından parçalarına ayrıldı.

Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarı MacBook Air, iFixit ekibi tarafından parçaların ayrıldı. 2018 MacBook Air, temel kullanım için ideal bir bilgisayar. Bu modelin tamir zorluğunu ölçmek isteyen iFixit ekibi de kolları sıvayarak cihazı 12 adımda tüm parçalarına ayırdı. Bilgisayarın tamir zorluğu 10 üzerinden 3 puan aldı.

  • Beklendiği gibi tamiri zor olarak belirlenen cihaz oldukça ince ve tek parçadan oluşan alüminyum bir gövdeden oluşuyor. Bu özelliğiyle teknik servis elemanlarını biraz zorlayabilir. iFixit ekibi model için sadece modüler parça değişimlerine olumlu puanlar verdi. Ekibe göre girişler, fanlar ve hoparlörlere erişim oldukça kolay. Ayrıca pil değişimi konusunda da kullanılan yapıştırıcı sayesinde kolaylık sağlıyor. RAM ve depolama yükseltmesine izin vermemesi olumsuz not almasına neden oldu.

MacBook Air’in klavyesini değiştirmek için tüm kasayı açmanız gerekiyor. Yeni MacBook Pro’lar gibi toza dayanıklı klavyeye sahip olan 2018 MacBook Air, kasa içi düzenlemesiyle adeta bir sanat eseri.

2018 MacBook Air Türkiye satış fiyatı

  • Birkaç hafta önce tanıtılan MacBook Air’in başlangıç fiyatı tam olarak 9.199TL olarak belirtiliyor. Cihaz için eğer tüm opsiyonları eklemek isterseniz fiyat 20.399TL’ye çıkıyor.

Sırada Mac Mini var

iFixit ekibi Apple ürünlerini sırayla parçalamaya devam ediyor. Apple’ın uzun bir süre sonra yenilediği Mac Mini de tamir zorluğunun ölçülebilmesi için parçalarına ayrıldı.

Apple Mac Mini, küçük boyutlarına rağmen büyük işlerin üstesinden gelmek için tasarlandı. Yeni MacBook Air’den sonra 11 adımda parçalarına ayrılan cihazın tamir puanı 10 üzerinden 6 olarak belirlendi.

Mac Mini’nin içini açmak için standart araçlar yeterli oluyor. Cihazın RAM’leri değiştirilebiliyor ancak işlemci ve depolama birimi anakarta sabitlendiği için bu parçalar değiştirilemiyor. Apple bu değişimin kullanıcılar tarafından yapılmasını istemediği için böyle bir tasarım seçmiş.

Yeni Mac Mini Türkiye satış fiyatı

  • Mac Mini’nin ülkemizde iki modeli satışa sunuldu. Bunlardan ilki 3.6 GHz 4 çekirdekli Intel Core i3 işlemci ve 128 GB SSD depolama alanına sahip olan ve 5.999TL’den satılıyor. İkincisiyse 3.0 GHz 6 çekirdekli Intel Core i5 işlemci ve 256 GB depolama alanı olan 8.399TL’den satılıyor. Bu iki modelde de ekran kartı olarak Intel UHD Graphic 630 kullanılıyor ve 8GB DDR4 RAM bulunuyor.

Wi-Fi ağıyla duvarların arkasını görebilirsiniz

Güvenli internet için dikkat edilmesi gerekenler

Abone Ol Google News