|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifi

Başörtüsü meselesi gündemde... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasa teklifi getirmesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt geldi. Ak Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü düzenlemesine "samimiyseniz anayasa ile çözelim" yanıtını verdi. Peki, başörtüsü yasası mı çıkacak yoksa başörtüsü anayasal düzenleme mi yapılacak? Anayasaya yeni bir başörtüsü maddesi mi eklenecek yoksa madde değişikliğine mi gidilecek? İşte detaylar...

13:14 - 5/10/2022 الأربعاء
Güncelleme: 13:34 - 5/10/2022 الأربعاء
Yeni Şafak
Başörtüsü anayasa değişikliği
Başörtüsü anayasa değişikliği

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in milyonları izlemeye davet ettiği AK Parti Grup Toplantısı sona erdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP'nin Meclis'e sunduğu 'başörtüsü teklifi'ne tepki gösterdi. Başkan Erdoğan, ''Eğer dürüstseniz çözümü yasa değil Anayasa düzeninde sağlayalım'' diyerek Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.


ERDOĞAN'DAN BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL DÜZENLEME TEKLİFİ

Kılıçdaroğlu'nun son teklifini de bu anlamda bir taktik adım olarak görüyorum. Aklına bir gece vakti kendisinin bez parçası dediği başörtüsü gelmiş. Moderatör çul diyor, sen de bez parçası diyorsun. Kanun teklifi ile sundukları metin arzu edilen şekilde çözmekten uzaktır. Kötü niyetli yorumlar eliyle yeni yasakların dayanağı haline gelebilir. Biz daha öte bir teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, samimiysen, temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati şekilde çıkarmakta kararlıysan, gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım. Bu konmuda elimzide Meclisimizin 2008'de ortaya koyduğu bir irade de mevcut.Anayasa değişikliği teklifini bu hususta aksi yönde düzenleme yapılamayacağı kaydıyla yeniden çıkaralım. Meclis'te basit çocğunlukla çıkarılıp verilen hakkın yarın aynı şekilde alınabilmesi mümkündür. Meseleyi anayasa düzeyine çıkardığımızda nispeten daha sağlam, daha kalıcı bir iş ortaya çıkmış olacak. Dürüstsen, samimiysen, adam gibi adamsan gel böyle yapalım. 6'lı masa beyanında seni destekleyen arkadaşların var ya. CHP'ye üzerindeki utanç lekelerinden birini temizleme hakkı vermiş olur. Arkadaşlarıma talimatı bugün, burada veriyorum. Çalışmaları süratle hazırlayıp önümüze getirecekler. Gerisi CHP ve onun başındaki partinin bileceği iş. Geleceğe güvenli bakmamızı sağlayacak ilave değişiklikler de yapalım. Ülkemizi yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasaya kavuşturma hedefimiz bakidir. İnşallah 2023'ten sonra böyle bir anayasayı konuşacağımız iklime hep birlikte kavuşacağız.



#başörtüsü
#başörtüsü yasası
#başörtüsü anayasal düzenleme
#başörtüsü anayasa değişikliği
٪d سنوات قبل