|

Devlet büyüklerinden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları

Devlet büyükleri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesajlar paylaştı.

Yeni Şafak
17:28 - 18/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:49 - 18/05/2017 Perşembe
AA
Devlet büyüklerinden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları
Devlet büyüklerinden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamalarına, özümsemelerine ve bu ruha sahip çıkmalarına büyük önem veriyoruz. Öz güveni yüksek, milli şuur ve karakter sahibi, nitelikli genç nesiller yetiştirmek için son 14 yıldır yoğun çaba sarf ediyoruz." ifadesinim kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal'in, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 98. yıl dönümünün kutlandığını belirten Erdoğan, 19 Mayıs'ın, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Türk milletinin varlık ve yokluk mücadelesinin ilk adımı olduğunu hatırlattı.

Gazi'nin önderliğinde 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan istiklal meşalesinin Amasya, Sivas ve Erzurum'dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatan sathına yayıldığını ifade eden Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş, Türk milletinin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs'ın, millet için iftihar kaynağı, gençler için ise ibret vesilesi olduğunu dile getirdi.

Tarihin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs'ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmasının bu açıdan son derece anlamlı olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamalarına, özümsemelerine ve bu ruha sahip çıkmalarına büyük önem veriyoruz.Öz güveni yüksek, milli şuur ve karakter sahibi, nitelikli genç nesiller yetiştirmek için son 14 yıldır yoğun çaba sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin önünü açmak, onları hayata ve geleceğe daha iyi hazırlamak için bugüne kadar birçok reformun hayata geçirildiğini, 16 Nisan halk oylamasında kabul edilen ve seçilme yaşını 18'e indiren anayasa değişikliğinin, gençlere verilen önem ve onlara duyulan güvenin en açık göstergesi olduğunu vurguladı.

- "Gençlerimize her türlü desteği vereceğiz"

Gençlerin artık hem siyasette hem de devlet yönetiminde daha çok temsil edileceklerini, daha çok söz sahibi olacaklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gençlerimizin, 19 Mayıs'ın içerdiği derin mananın idraki içinde, ecdadımızın emaneti olan bu vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan değer, ilke ve hasletlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına inanıyorum.Teröre, şiddete ve kör ideolojilere asla prim vermeyen gençlerimizin, sözün ve düşüncenin gücüne inanarak, okumaya, araştırmaya, sorgulamaya devam edeceklerini de biliyorum.Devlet olarak, tüm imkanlarımızla gençlerimizin yanında olacağımızı, bu zorlu yolculuklarında kendilerine her türlü desteği vereceğimizi ifade ediyorum.Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanları rahmetle yad ediyor, gençlerimizi ve aziz milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ülkemizin bağımsızlığı uğruna mücadele veren ecdadımızın tüm dünyada eşi ve benzeri görülmemiş fedakarlıklarla bizlere miras bıraktığı şanlı tarihimizi aynı gurur ve şanla geleceğe taşımak en asli görevimizdir." ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 19 Mayıs 1919'un "Ya istiklal ya ölüm" inancıyla vatanı işgali bertaraf eden aziz milletin en anlamlı günlerinden biri olduğunu vurguladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık uğruna Samsun'da yakılan milli mücadele meşalesinin tam 98 yıldır aynı inanç ve kararlılıkla gönüllerinde yanmaya devam ettiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Milletimizin büyük fedakarlıklar göstererek zaferle taçlandırdığı bu kutlu mücadele, bugünkü güçlü Türkiyemizin temellerini atmıştır. Ülkemizin bağımsızlığı uğruna mücadele veren ecdadımızın tüm dünyada eşi ve benzeri görülmemiş fedakarlıklarla bizlere miras bıraktığı şanlı tarihimizi aynı gurur ve şanla geleceğe taşımak en asli görevimizdir. Milletimizin köklerinden aldığımız bu güçlü ruhla, birlik ve beraberlik içerisinde manevi değerlerimizde kenetlenecek, güçlü bir geleceğin inşası adına geçmişte olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz."

Ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çıktıkları ulvi yolda bayrağı devralacak gençlerin de barışın, kardeşliğin, hoşgörünün, demokrasi ve bilimin ışığında ilerleyip, sonraki nesillere müreffeh bir Türkiye bırakacağına inandığını ifade eden Mehmet Müezzinoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayıp, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın kahramanları ile aziz şehitleri saygı ve rahmetle yad etti.

81 ilden gençler TBMM'yi ziyaret etti-
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Milli şuurumuz olacak. Milli bütünlüğümüz olacak. Tarihimizi bileceğiz. Kendimiz olacağız. Biz olmalıyız. Kimliğimizle, mazimizle, inancımızla biz kendimiz olacağız. Fotokopi, mukayyit, taklitçi değil." dedi.

Kahraman, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile beraberindeki 81 ilden ve KKTC'den gelen gençlik temsilcileri ve sporcuları TBMM Tören Salonunda kabul etti.

Kabulde yaptığı konuşmaya "Merhaba gençler." diye başlayan TBMM Başkanı Kahraman, "En gençlerinizden biriyim. İnsan yaşlılığını kabul etmez. Mühim olan ruhun genç olması." ifadesini kullandı.

"İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır. Öğrenmeyi bırakan insan 80'inde de olsa 20'sinde de olsa yaşlıdır." sözünü anımsatan Kahraman, "Öğreneceğiz, öğrenmeye devam edeceğiz. Hangi yerde, hangi noktada, hangi yaşta olursak olalım." diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı sırasında devleti yok etmek isteyenlere karşı milletin bir bütün olarak bir araya geldiğini ve buna fırsat vermediğini hatırlatan Kahraman, bunda emeği geçen herkesten Allah'ın razı olmasını dileyerek, bütün şehitleri minnetle ve şükranla andıklarını söyledi.

Türkiye'nin, köklü bir maziye sahip büyük ve güçlü bir devlet olduğunu belirten Kahraman, tarihe sahip çıkılması ve kimlik şuurunun bilinmesi gerektiğini kaydetti. Kahraman, "Milli şuurumuz olacak. Milli bütünlüğümüz olacak. Tarihimizi bileceğiz. Kendimiz olacağız. Biz olmalıyız. Kimliğimizle, mazimizle, inancımızla biz kendimiz olacağız. Fotokopi, mukayyit, taklitçi değil. Bir cihan devletinin varisiyiz, gelişiyoruz. Daha ötelere gideceğiz." görüşünü dile getirdi.

Ülkenin, 15 Temmuz'da darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını anımsatan Kahraman, o gün kendi iradesiyle Meclisi açtığını anlattı. "Kaptanlar gemilerini terk etmezler, fareler terk eder. Benim milletim fare değil." diyen Kahraman, darbe girişimine karşı Meclisteki siyasi partilerin bir bütün halinde olduğunu ve demokrasinin özümsendiğinin bütün dünyaya gösterildiğini belirterek, ülkenin daha da ileri gideceğini vurguladı.

Kahraman, "Bizim Kurtuluş Savaşımızı yöneten başta Mustafa Kemal, silah arkadaşları, onunla beraber Samsun'a çıkan 19 subay, Anadolu'daki birçok kumandanımız ve bütün bir halkımız emperyalizme karşı durdu ve cihan devletinin devamı olarak devam ediyoruz." dedi.

Türkiye'nin gönül coğrafyasının, siyasi sınırlarından çok daha geniş olduğunu belirten Kahraman, bütün bir dünyanın Türkiye'den liderlik beklediğini söyledi.

- "Meclisimiz dünyadaki saygın yerini korumaya devam edecektir"

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ise bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde belki de en önemli duraklardan birisinde olduklarını dile getirerek, "Gazi Meclisimizin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran Meclisin içindeyiz." diye konuştu.

TBMM'nin, 15 Temmuz gecesi Türkiye'ye, devlete ve tüm değerlere ihanet eden ve FETÖ'cülerin başını çektiği darbecilerin saldırısına uğradığını ve tam anlamıyla gazi olduğunu anlatan Kılıç, gençlere seslenerek, "15 Temmuz gecesi, bu gazi Meclise, yüce Meclise yapılan saldırının izlerini görün ve bunların bir daha yaşanmaması için ne kadar çok çalışmamız gerektiğini hatırlayın." dedi.

Meclis Başkanı Kahraman'ın, o gün, milletvekilleriyle birlikte en dik duruşu sergilediğini belirten Kılıç, Türkiye'nin birlik ve beraberlik ruhuyla geleceğe yürümekte kararlı olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünün Meclis Genel Kurul salonunda yazılı olduğuna dikkati çeken Kılıç, "Bu aziz millet 16 Nisan günü yapılan halk oylamasıyla, bu sözün tam anlamıyla yerine gelmesi için de kararını vermiştir." dedi.

Referandum ile gençlerin milleti temsilen Mecliste bulunmalarının önündeki her engelin kaldırıldığını kaydeden Kılıç, gençlerin bunu en iyi şekilde kullanacağına inandığını söyledi.

Kılıç, "Şunu unutmayalım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim ilk devletimiz değildir ama Allah'ın izniyle son devletimiz olacaktır ve ilelebet payidar olacaktır. İşte içinde bulunduğumuz TBMM, bunun en önemli teminatlarından birisidir. Meclisimiz her zaman dünyadaki saygın yerini ve dünyadaki meclisler arasındaki ayrıcalıklı yerini ilelebet korumaya devam edecektir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği "Gençlerden Ecdada Mektup, 15 Temmuz Şehitlerine Mektup" yarışmasında 13-17 yaş kategorisinde birinci olan Abdullah Selman Pullu, 18-21 yaş kategorisinde birinci olan Keremhan Yaman ve 22-29 yaş kategorisinde birinci olan Ayşenur Karasu kürsüye çıktı. Karasu'nun mektubunu okumasının ardından, birinci olan gençler mektuplarını TBMM Başkanı Kahraman'a hediye etti. Programın sonunda, Kahraman ve Kılıç, gençler ve sporcularla birlikte Meclis Şeref Kapısı önündeki merdivenlerde toplu fotoğraf çektirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "19 Mayıs bayramını türlü yöntemlerle önemsizleştirmeye çalışanlar, bayram kutlamalarını yasaklayanlar özgürlük ve bağımsızlık iradesini kabullenemeyen odaklardır. Bu odakların amaçlarına ulaşamayacağı açıktır." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençli̇k ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye'nin kurtarıcısı ve Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ulusal kurtuluş savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs 1919'da atılan bu tarihi adımın, vatanı işgal edilmiş, savaşlarda yorgun düşmüş yoksul halkın kendi kaderini eline aldığı, ayağını bağlayan zincirleri kırdığı bir milat olduğunu belirtti.

Ulu Önder Atatürk'ün yolu aydınlattığı bu tarihi başlangıçla özgürlüğe ve bağımsızlığa aşık olan halkın, boyunduruk altında yaşamayacağını bütün dünyaya gösterdiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, bu bağlamda, 19 Mayıs'ın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesi olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

"19 Mayıs bayramını türlü yöntemlerle önemsizleştirmeye çalışanlar, bayram kutlamalarını yasaklayanlar ise özgürlük ve bağımsızlık iradesini kabullenemeyen odaklardır. Bu odakların amaçlarına ulaşamayacağı açıktır.

Tek adam rejimi kurarak, halkımızın özgürlüğünü gasp ederek, baskı ve zorbalıkla kendi rejimlerini kuracağını düşünenler amaçlarına ulaşamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta bize bu güzel ülkeyi emanet eden, ulusal kurtuluş savaşımızın büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Büyük Atatürk'ün 'Bütün ümidim sizlerdedir' dediği, özgür ve demokratik geleceğimizin mimarı gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."


#Gençlik ve Spor Bayramı
#19 Mayıs
#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan
#19 Mayıs mesajları
7 yıl önce