|

19 bin öğrenciye temiz eğitim

Eczacıbaşı, hijyen projesiyle 38 ilde yaklaşık 19 bin öğrenciye ulaştı. Banyo ve tuvaletleri yenilenen 51’inci Yatılı Bölge Ortaokulu, Sarıkamış’ta açıldı. Proje kapsamında hijyen eğitimleri alan öğrenciler, kurulan kütüphane ve müzik sınıfıyla da sosyal gelişimlerini artırıyor.

Erdi Yılmaz
04:00 - 11/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:28 - 11/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Eczacıbaşı Gönüllüleri’nin Kars ‘taki YBO’lar arasında düzenlediği “Temizlik Bir Gelecek” adlı resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Eczacıbaşı Gönüllüleri’nin Kars ‘taki YBO’lar arasında düzenlediği “Temizlik Bir Gelecek” adlı resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İhtiyaç sahibi Yatılı Bölge Ortaokulları’ndaki (YBO) eğitimlerin daha temiz bir ortamda verilebilmesi için Hijyen Projesi’ni başlatan Eczacıbaşı Topluluğu, Milli Eğitim Bakanlığıyla iş birliği çerçevesinde 38 ilde yaklaşık 19 bin öğrenciye ulaştı. Topluluğun, banyo ve tuvaletlerini yenilediği 51’inci YBO, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde kullanıma açıldı. Proje kapsamında öğrenci ve öğretmenlere hijyen eğitimleri de verildi. 12 yıldır süren projede hedef, 2020’ye kadar toplam 60 okula ulaşmak.

BİLİM VE SANATTA FARKINDALIK

115 öğrencili Şehit Taner Baran YBO’da; yenilenme ve hijyen eğitimlerinin yanı sıra, Eczacıbaşı Gönüllüleri’nin çalışmalarıyla bir müzik sınıfı oluşturularak enstrümanlar alındı. Okula kütüphane kurulması ve kitap bağışlanması da sağlandı. Yine, Young Guru Academy (YGA) ile 5. ve 6. sınıf öğrencilerine bilim setleri hediye edilerek, bilim seansları gerçekleştirildi.

ESTETİK VE KALİTE AŞILANIYOR

Şehit Taner Baran YBO’daki açılış nedeniyle 9 Nisan’da; Kars Valisi Türker Öksüz, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı’nın katıldığı bir tören düzenlendi. Törende konuşan Faruk Eczacıbaşı; çocukların sağlıklı, temiz, modern ortamlarda yaşamalarının ve eğitim görmelerinin en doğal hakları olduğunu belirterek, “Yeterli fiziksel olanakları sağlamak kadar, bu olanakların estetik ve kaliteli olmasını sağlamak da şart” dedi.

#Eczacıbaşı
#Yatılı Bölge Ortaokulu
#Sarıkamış
5 yıl önce