|

2 milyon TL çarpıp alemlerde yediler

İstanbul’da 855 kişinin kart bilgilerini çalarak 2 milyon TL’lik vurgun yapan 7 kişilik çete çökertildi. Şebeke lideri Nurettin Dursun K.’nın, elemanlarına havuzlu villalarda alem yaptırdığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:32 - 16/01/2015 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internetteki alışveriş sitelerinden bazı müşterilerin kredi kartı bilgilerinin çalındığı bilgisine ulaştı. Siber Şube ekipleri, yaklaşıl 1 aylık çalışmanın ardından liderliğini Nurettin Dursun K.’nın yaptığı 7 kişilik sanal vurgun şebekesinin, güvenlik derecesi düşük sitelerden 855 ayrı vatandaşın kredi kartı bilgilerini kullanarak 2 milyon TL’lik vurgun yaptığını belirledi. Ekipler Esenyurt’ta çeşitli adreslere düzenledikleri baskınlarda, şebeke lideri Nurettin Dursun K.’nın da aralarında bulunduğu 7 kişilik şebekeyi gözaltına aldı.

 Soruşturma safhasındaki teknik ve fiziki çalışmalarda Nurettin Dursun K.’nın, elemanlarını daha iyi motive etmek için onlara Esenyurt’ta 5 ayrı havuzlu villa kiralayarak partiler düzenlediği tespit edildi. Şebeke üyelerinin alem görüntülerini de sosyal medya hesaplarından paylaştıkları belirlendi.

ÖDÜL BODRUM TATİLİ

Yaklaşık 1 aylık kısa bir sürede 2 milyon TL vurgun yapan şebekenin kendilerini Bodrum tatiliyle ödüllendirdikleri belirlendi. Gözaltına alınan 7 zanlıdan hepsinin de uyuşturucu ve hırsızlık gibi suçlardan sabıkalı oldukları öğrenildi. Çete üyelerinin tamamı tutuklandı.

Şebeke nasıl çalışıyor? 

Şebeke üyeleri, düşük güvenlikli internet satış sitelerinin sistemlerine girerek buralardan alışveriş yapan 855 müşterinin tüm kredi kartı bilgilerini ele geçirdi. Daha sonra bu kredi kartı bilgileriyle başka alışveriş sitelerinden satışı kolay olan elektronik cihazlar sipariş etti. Kargo ile kendilerine ulaşan elektronik cihazları yarı parasına satarak ellerinden çıkardılar. Şebeke üyeleri buna rağmen 1 aylık bir süre içerisinde 2 milyon TL’lik bir vurgun yapmayı başardı.

#Nurettin Dursun K.
#şebeke
#Esenyurt
9 yıl önce