|

2010 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür iptalinde son durum nedir?

2016 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavının iptalinde son durum hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler haberimizden son gelişmeleri takip edebilirler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sınavların iptali üzerine çalışmaların devam ettiği bildirildi. Devlet Personel Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaları buradan görebilirsiniz.

Yeni Şafak
21:02 - 2/08/2016 Salı
Güncelleme: 22:21 - 2/08/2016 Salı
AA
2010 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür

sınavlarının iptal edilmesi ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, 2010 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı'nın iptali üzerine çalışma başlatıldığı, ilgili kurum ve kuruluşlarla konunun ayrıntılı olarak değerlendirileceği belirtildi.



Devlet Personel Başkanlığından yapılan açıklamada

, usulsüzlük iddiaları nedeniyle daha önce, "Eğitim Bilimleri" bölümü ÖSYM Yürütme Kurulunca iptal edilen 2010 KPSS'nin, Ankara 1. İdare Mahkemesince, "Genel Yetenek ve Genel Kültür" kısımlarının da iptal edildiği hatırlatılarak, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çalışma başlatılmış olup, ilgili kurum ve kuruluşlarla konu ayrıntılı olarak değerlendirilmektedir." ifadeleri kullanıldı.



Açıklamada, "Çalışmalarımızda konuya ilişkin yargı kararları da göz önünde bulundurulmakta olup, haklarında herhangi bir şaibe bulunmayan kişiler açısından da bir mağduriyet oluşmaması için azami özen gösterilecektir. İlgili kurumlarla yapılacak istişareler sonucunda alınacak kararlar daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır." bilgisine yer verildi.



Başbakan Yıldırım, 2010 KPSS'nin Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunun iptaline ilişkin, "Burada bir yargı kararı var, yargı kararı da o mağdurlar tarafından açılan dava, 'buradaki sorular çalındı' diye. Neyse mahkemeler işte bu kadar sürmüştü, 2010, geldik 2016'ya, bunlar memuriyete girmiş toplam 86 bin kişi. Bunlar şimdi iptal olunca, bunun anlamı nedir, 86 bin kişi çıkarılacak demektir, başka bir tedbir olmasa çıkarılacak. Yani 'Mahkeme karar vermiş ama aradan şu kadar sene geçti biz bir şey yapamayız' deme şansımız yok. Ya bir yasa düzenleyeceğiz bu mahkeme kararını etkisiz hale getireceğiz ya da mahkeme kararını uygulayacağız, 86 bin kişinin iş akdini feshedeceğiz." dedi.



#2010 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavının iptali
#İptal
#KPSS
8 yıl önce