|

2016 lise taban puanları belli oldu! Taban puanlarında merak edilenler

2016 lise taban puanları açıklandı. Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş ( TEOG ) için meraklı bekleyiş son buldu ve öğrencilerin gerçekleştireceği tercihler için taban puanlar belli oldu. Öğrenciler belirtilen adresler üzerinden lise taban puanlarına ulaşabilecek ve yine belirtilen tarihlerde tercihlerini gerçekleştirebilecekler. İşte 2016 lise taban puanları…

Yeni Şafak
09:21 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:25 - 30/06/2016 Perşembe
Diğer

2016 lise taban puanlarını ve tercihleri hakkında bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz. Lise taban puanlarını açıklandı. Öğrenciler belirtilen adresler üzerinden tercihler hakkında bilgi sahibi olabilecek ve hangi lisenin kaç puanla alabildiklerini görebilecekler. İşte 2016 lise taban puanları…






Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 2015-2016 yılı yerleştirmeye esas puanları açıklandı.



Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, sonuçların ardından öğrencilerin, yerleştirme ve tercih işlemleri ile ilgili olarak illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek, gerekli bilgiyi alabilecekleri ifade edildi.



Okullarda tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapmak maksadıyla rehber öğretmen görevlendirmesi yapıldığı kaydedildi.



Öğrenciler, 15-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında 25 okula kadar tercih yapabilecek ve okul müdürlüklerine müracaat ederek tercih işlemlerini onaylatabilecek.



Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacağından öğrencilerin, tercihlerinde yapmayı düşündükleri değişiklikleri onaylama işleminden önce yapmaları gerekecek.



MEB'in açıklamasında, yerleştirmeye esas puanların açıklanmasının ardından sürece ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:



"Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos 2016 tarihinde yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacaktır. Buna göre, 9-15 Ağustos 2016, 19-23- Ağustos 216 ve 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecektir. 5-8 Eylül 2016 tarihleri arasında ise, il/ilçe yerleştirme ve nakil komisyonlarınca nakil tercih başvurularının alınması gerçekleştirilecektir. 9 Eylül 2016 tarihi itibarıyla yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır."



Sonuçlar, "http://meb.gov.tr" internet adresinden öğrenilebilecek.



TEOG Tercih Ve Yerleştirme Takvimi Açıklandı

Binlerce öğrenci ve veli TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı) sonuçları için gün sayıyor.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın tercih ve yerleştirme takvimini açıkladığını belirten Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yöneticileri, yerleştirme esas puanlarının (YEP) 29 Haziran'da, yerleştirme sonuçlarının ise 8 Ağustos tarihinde ilan edileceğini söyledi.


TEOG sınavı kadar yapılacak yerleştirmelerin de önemli olduğunu belirten Bornova'daki Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yöneticileri, öğrencilerin mutlaka rehber öğretmenlerinden destek alarak tercih yapmaları uyarısında bulundu. Okullarında görevli meslek ve rehberlik öğretmenlerinin de sınava giren öğrencilere hizmet vermeye hazır olduğunu belirten yetkililer, "Milli Eğitim Bakanlığı tercih ve yerleştirme takvimini açıkladı. Bu takvime göre yerleştirme esas puanları 29 Haziran'da ilan edilecek. Yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınması ise 15-25 Temmuz tarihleri arasında olacak. Bakanlık 8 Ağustos tarihinde ise yerleştirme sonuçlarını açıklayacak" dedi.



MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN SORU-YANIT


Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı TEOG hakkındaki merak edilen 44 soru altında topladı. http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_06/23014914_skasorulansorular.pdf adresinden 44 sorunun yanıtına yer verildi.


Soru: Öğrencilerin yerleştirmeye esas puanları (YEP) ne zaman, hangi adresten ilan edilecek?


Yanıtı: Öğrencilerin yerleştirmeye esas puanları, 29 Haziran 2016 tarihinde http://e-okul.meb.gov.tr


adresinde ilan edilecektir.


Soru: Yetenek sınavında başarılı olan bir öğrenci, herhangi bir güzel sanatlar lisesi veya spor lisesine kayıt olmak isterse, bu işlemi hangi tarihe kadar yapabilir?


Yanıtı: Yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor liselerine 22 Temmuz 2016 tarihine kadar kayıt yaptırabilecek.


TERCİHLER NE ZAMAN?

Soru: Yerleştirme işlemleri için tercihler ne zaman, hangi adresten yapılacaktır?


Yanıtı: Yerleştirme işlemleri için tercihler 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 25 Temmuz 2016 saat 17:00'ye kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılabilecek.


Soru : Yerleştirme işlemleri için evden bireysel olarak tercih yapmak isteyen öğrenciler nasıl bir yol izleyecek?


Yanıtı: Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler http://eokul.meb.gov.tr adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir.


Soru: Tercih işlemlerini bireysel olarak yapamayan öğrenciler nasıl bir yol izleyecek?


Yanıtı : Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu - Ek 1" doldurulup veli tarafından imzalanacak ve herhangi bir ortaokul müdürlüğüne teslim edilecektir. Okul müdürlüğü tercih işlemlerini bu forma bağlı kalarak veli adına yapacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.



EN FAZLA KAÇ OKUL TERCİH EDİLEBİLİR

Yanıtı: Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek


Soru: Tercih başvurularının başladığı 15 Temmuz 2016 tarihinden önce özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercih yapabilir mi?


Yanıt: 30 Haziran - 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.



YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ


a) 8'inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır.


b) Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri bu kılavuzun 1.7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir.



c) 9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.


ç) Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 05-08 Eylül 2016 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır.



d) Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.



- Açık öğretim kayıtları



Açık öğretim ortaokulu öğrencileri, kayıt kabul şartlarını taşımaları halinde, tercihlerini yerleştirme puanlarına göre yapacaklar. Öğrencilerin doldurdukları formu, MEB'in ilgili adresine 25 Temmuz'a göndermeleri gerekecek.



Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine yerleştirme işlemleri bu okulların giriş mevzuatı esas alınarak 22 Temmuz'da tamamlanacak. Ancak söz konusu okullara kayıt yaptıran öğrenciler, yerleştirme ve yerleştirmeye esas nakil tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşmeleri halinde önceki okul hakkından vazgeçmiş sayılacaklar.



2016 lise taban puanları açıklandı. Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş ( TEOG ) için meraklı bekleyiş son buldu ve öğrencilerin gerçekleştireceği tercihler için taban puanlar belli oldu. Öğrenciler belirtilen adresler üzerinden lise taban puanlarına ulaşabilecek ve yine belirtilen tarihlerde tercihlerini gerçekleştirebilecekler. İşte 2016 lise taban puanları…




#Lise taban puanları
#2016 lise puanları
#TEOG
8 yıl önce