|

2017 asgari ücret ne kadar? Son dakika asgari ücret belli oldu

2017 net asgari ücret kaç TL oldu? Brüt asgari ücret ne kadar oldu? sorularının cevabı bugün yanıt buldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 2017 asgari ücret ile ilgili son dakika açıklamaları yaptıktan sonra net asgari ücret rakamını açıkladı. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücrete iki kademeli zam olmayacak ve net zam 104 TL oldu. İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
12:02 - 29/12/2016 Perşembe
Diğer

2017 net asgari ücret kaç TL oldu? Brüt asgari ücret ne kadar oldu? 2017 asgari ücret çift değil, tek kademeli olacak. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret ile ilgili meraklı bekleyiş sona erdi. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu net asgari ücret zammı 104 TL oldu.2017 yılı net asgari ücret fiyatı 1.404 TL olduğu bugün açıklandı. Asgari ücreti yalnızca işverenlerin onayı ile kararlaştırdık. İşçi tarafı kararı imzalamadı. Asgari ücret zammının yüzdelik oranı ise % 8 olarak belirlendi.



YENİ ASGARİ ÜCRET 104 TL ARTTI


Asgari ücret 2017'de yüzde 8 oranında arttı. Brüt asgari ücret bin 777,50 TL olarak belirlenirken net asgari ücret ise bin 404 TL olarak belirlendi. Bu durumda 104 TL zam yapılmış oldu.



Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamasından notlar;


* Öncelikle işçi kardeşlerimizin mutlu olamadığı, işverenin de çok mutlu olamadığı, Bakan olarak benim de mutlu olamadığım ama paylaşarak sıkıntıları azaltacağımız bir yolculuk içindeyiz. Ortak karar vermeye çalıştık.



* Gönlüm arzu ederdi ki Türk-İş'in de imzası olsun. İşverenin de zorluklarını da anlayarak zorluklarını paylaşarak bu zorluklarda ülke koşullarının değerlendirme çerçevesinde onlara da teşekkür ederim. Asgari ücret kararını işverenle birlikte imzaladığımız için teşekkür ederim.



TÜRK-İŞ'İN TALEBİ BİN 600 TL'YDİ


Daha önceden yapılan 2 toplantıda işçi kesimini temsil eden Türk-İş 2016'da bin 300 TL'ye yükseltilen asgari ücret için bin 600 TL talebinde bulunmuştu. Türk-İş aynı zamanda asgari ücret artışının iki kademeli olarak değil, tek kademeli olarak yansımasını talep etmişti.



DİSK'İN TALEBİ VERGİ DIŞI BIRAKILMASIYDI


DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), ise asgari ücretin tamamen vergi dışı bırakılması gerektiğini ifade etmiş, en az net 2 bin TL olması gerektiğini belirtmişti.





#2017 asgari ücret
#Asgari ücret
#Mehmet Müezzinoğlu
#Asgari ücret ne kadar?
7 yıl önce