|

2018 LGS Fen Bilimleri soruları ve cevap anahtarı açıklandı

2018 LGS Fen Bilimleri sorularını ve cevap anahtarını Yeni Şafak ile takip edebilirsiniz. TEOG sınavının yerine gelen ve bu yıl ilk kez uygulanan LGS gerçekleştirildi. LGS sınavının ardından gözler MEB'e çevrilmişti. MEB ise çok beklemeden LGS Fen Bilimleri sorularını ve cevap anahtarını açıkladı.

Yeni Şafak
08:57 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:46 - 4/06/2018 Pazartesi
Diğer
LGS Fen Bilimleri soruları ve cevap anahtarı bekleniyor.
LGS Fen Bilimleri soruları ve cevap anahtarı bekleniyor.

Sınava giren 1 milyon öğrenci LGS Fen Bilimleri sorularını ve cevap anahtarını merak ediyor. TEOG yerine gelen ve ilk kez uygulanan Liselere Geçiş Sınavı ( LGS ) bitti. Sınavın ardından yaptıkları doğruları ve yanlışları görmek isteyen öğrenciler, sınav sorularını ve cevaplarını merak ediyordu. MEB resmi internet sitesi üzerinden ise sonuçlar açıklandı.

LGS Fen Bilimleri soruları açıklandı mı?

LGS Fen Bilimleri soruları MEB resmi sitesi üzerinden açıklandı.

LGS Fen Bilimleri sorularına nasıl ulaşabileceğiz?
Yukarıdaki bağlantılar üzerinden
Sayısal Bölüm
kitapçığına erişebilirsiniz.
LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS sonuçları 26 Haziran 2018 tarihinde meb.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek ve öğrencilere sonuçlar posta yoluyla gönderilmeyecek.


Fen Bilimleri’nden kaç tane soru soruldu?

Öğrencilere Fen Bilimleri dersinden toplamda 20 tane soru soruldu.

Fen Bilimleri sorularından bazıları



“Fen’i Matematik harcadı”

LGS’de karşılaşılan Fen sorularının, açıklanan örnek sorulardan ve kazanım testlerinden uzak olduğu, ancak, yapılan açıklamalara uygun olduğu değerlendirildi. Sınava bakıldığında soruların oldukça uzun olduğu, genel olarak deneysel, problem çözmeye yönelik, eleştirel düşünme ağırlıklı ve yorum yapma yeteneğini ölçen sorulardan oluştuğu gözlemleyen eğitimciler, Matematik sorularının zaman alıcı ve Fen Bilimleri sorularının da uzun olması nedeniyle, sayısal bölüm için ayrılan sürenin yetersiz kaldığı ve öğrencilerin zamanı verimli kullanmada sorun yaşadıklarını ifade etti.

#LGS
#LGS soruları
#LGS Fen Bilimleri soruları
6 yıl önce