|

22-29 Mayıs 2016 ÖSYM KPSS sonuçları açıklandı tıklayınız! - osym.gov.tr

KPSS sonuçları açıklanıyor! ÖSYM tarafından yapılan ve bugün saat 16.30'da açıklanacak olan KPSS sonuçları büyük merak konusu oluyor. Adayların heyecanlı bekleyişi sürerken, KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı. 2016 KPSS sonucunu tıkla sorgula...

Yeni Şafak
16:26 - 14/07/2016 Perşembe
Diğer

KPSS sonuçları açıklanıyor. ÖSYM tarafından yapılan ve bugün saat 16.30'da açıklanacak olan KPSS sonuçları büyük merak konusu oluyor. Adayların heyecanlı bekleyişi sürerken, KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı. 2016 KPSS sonucunu tıkla sorgula...



ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlar için sistemde daha önceden tanımlanmayan adaylar için Başvuru Merkezlerinden yapılan başvuru işleminde adaylara internet erişim şifresi ücretsiz olarak verilmektedir. Bu şifre, adayın sisteme ilk girişinde aday tarafından bizzat değiştirilir. Bu şifreler geriye dönüşümsüz olarak ve kriptolu olarak sistemimizde tutulmaktadır. İlgili adaydan başkasının şifreyi bilmesi, görmesi ve edinmesi mümkün değildir.Adaylar, T.C. Kimlik Numarası ve şifreyle birlikte ÖSYM'nin

ve

adreslerini kullanarak sınav başvurusu yapma, tercih bildirme, başvuru ve tercih bilgilerinde değişiklik yapma, sınava giriş belgesi edinme, sınav sonuçları ve yerleştirme bilgilerini edinme işlemlerini yapabilirler.



KPSS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANMADAN SOSYAL MEDYA SALLANDI!


KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasına saatler kala adaylar sosyal medyayı adeta salladı. Büyük heyecan yaşayan adaylar ÖSYM'nin resmi twitter hesabını tweet yağmuruna tuttu. Adayların bazısı sonuçların açıklanması büyük gerginlikle beklerken bazısı da son derece rahat olduklarını belirten tweeetler atıyor.



KPSS SONUÇLARINA GÖRE B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME


KPSS sonuçları açıklanıyor! Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan 2016-KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM'nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.



Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.



Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.



Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Devlet Personel Başkanlığına internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.



ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacaktır. KPSS sonuçları açıklanıyor!



Twitter üzerinden yapılan yorumlar:


KPSS 2016 ACIKLANDI. OSYM SONUC ACIKLAMA SISTEMINDEN OGRENEBILIRSINIZ.


Ösym sanki çok sınav yapıyor, çok az sınav açıklıyor gibi bir his var içimde :) #kpss # osym


Sonra dersin ki neden saatlerce kahvalti masasindan kalkmazsin. Kalkamam iste dunya guzeli cunku beklerim osym artik aciklasin diye .


Kpss aciklanicak diye sabahin korunde uyanmamami saglayan osym ye selam olsun.


Sonuçlar mühim de beklemekte yoruyor insanı # osym


OSYM : 2016 LYS sonuçları 18 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacaktır. @OSYMbaskanligi


Osym sağ olsun bayramda şekere ihtiyacımız kalmadı.


16:30 da aciklaniyor # KPSS


Bugün günlerden bekleyiş,umut,hayaller... # KPSS sonuçları hayırlı olur herkese inşaAllah...


Kimisi evde,kimisi iş başında,kimisi plajda. Bekliyor işte. Bir yolun başlangıcı,belki bir kapının anahtari. Hayırlı olur inşallah. # KPSS


# kpss kötü puan alırsam telefonu kapatcam, iyi puan alırsam aramayanları da ben arayıp tebrikleri kabul edicem.


Allah kimsenin umudunu boşa çıkarmasın.. # Kpss






#KPSS sonuçları
#2016 KPSS sonuçları
#ÖSYM KPSS sonuçları
8 yıl önce