|

24 terörist teslim oldu

Şırnak, Hakkari ve Bingöl’de 20 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 13/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:35 - 12/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Terör örgütüne yönelik yurt genelindeki operasyonlar sürüyor. Iğdır'da güvenlik güçlerinin arazi tarama faaliyeti sırasında PKK'lılarla çıkan çatışmada 1 terörist öldürülürken, Hakkari-Çukurca karayolunda iş makinesiyle hendek kazan PKK'lı da 'teslim ol' çağrısına ateşle yanıt verince ölü ele geçirildi. Teröristin sözde Van eyaleti Kavaklı sorumlusu 'Andok' kod adlı Barış Tekçe olduğu öğrenildi.



ÖNCEKİ GÜN 18 DÜN 5 TERÖRİST


Teröristler Mardin'in Nusaybin ilçesinde de Hükümet Konağı'na roketatar ve silahlarla saldırdı. Bir özel harekat polisinin yaralanmasına yol açan saldırının ardından çıkan çatışmada bir terörist öldürüldü. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de karakola saldıran teröristlerden 2'si öldürüldü. Böylece dün itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 5 oldu. Önceki günkü çeşitli operasyonlarda ise 18 terörist öldürülmüştü.



ADALETE SIĞINDILAR


Birçok yerde çatışmalar sürerken dün sevindirici gelişmeler de yaşandı. Çeşitli illerde toplam 24 terörist, güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak gelerek teslim oldu. Genelkurmay Başkanlığı Hakkari, Şırnak ve Bingöl'de 20 PKK'lının teslim olduğunu bildirirken, daha sonra Ağrı'da 1, Siirt'te 1 ve Mardin'de de 2 terörist daha örgütün elinden kaçarak adli makamlara sığındı. Öte yandan Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde teröristlerin iki hafta önceki saldırısında yaralanan İbrahim Turan (44) adlı vatandaş hayatını kaybetti.


#Şırnak
#Hakkari
#teslim olan terörristler
9 yıl önce