|

3. havalimanında yer almak istiyor

BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump, Türkiye'de yatırıma devam edeceklerini belirterek, "Avrupa'nın en büyük havalimanı olacak 3. havalimanında yer almak istiyoruz. Sadece yakıt temini anlamında değil, yakıt altyapısında da yatırım yapmak istiyoruz." dedi.

Yeni Şafak
16:12 - 10/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:14 - 10/05/2018 Perşembe
AA
3. havalimanı
3. havalimanı

Stump, BP'nin Türkiye'deki faaliyet ve hedeflerinin anlatıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerji sektöründe giderek artan rolü ile doğudaki kaynaklar ve batıdaki tüketiciler arasında bir köprü oluşturmaya devam ettiğini söyledi.

Türkiye özelinde ise günlük 1 milyar varil kapasiteli Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattını işlettiklerini anımsatan Stump, şunları kaydetti:

"Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) yüzde 12'lik bir hissemiz var. Bazı spekülasyonlar vardı. 'BP, bu ortaklıktan çıkacak' diye. Hiçbir şekilde TANAP'tan çıkma niyetimiz yok, açık ve net bir şekilde söyleyim. Yüzde 12'lik hissemizi muhafaza etmeye devam edeceğiz. Şahdeniz 2'den gelecek gazın haziranda Türkiye'ye ulaşmasını bekliyoruz. TANAP bir Türk şirketi ve Türk yükleniciler bu kadar karmaşık bir projeyi yüksek kalite ve standartlarda, zamanında ve bütçe kapsamında bitirdiler. Bu projede yer almaktan gurur duyuyoruz."

''3. HAVALİMANI'NDA YER ALMAK İSTİYORUZ''

Stump, BP'nin 106 yıldır Türkiye'de faaliyet gösterdiğini belirterek, "Türkiye'de yatırımlarımıza devam edeceğiz. İstasyon sayılarımızı ve müşterilere sunduğumuz seçenekleri artıracağız. Gemlik'te, Türkiye ve 20 ülkeye madeni yağ üretimi yapan tesisimiz var. Daha fazla ülkeye ürün sunmak için bu tesisi büyütmeyi planlıyoruz. BP Air Türkiye'de 12 havalimanında faaliyet gösteriyor ve biz bunu artırmak istiyoruz.
Türkiye'deki Avrupa'nın en büyük havalimanı olacak 3. havalimanında yer almak istiyoruz. Sadece yakıt temini anlamında değil, yakıt altyapısında da yatırım yapmak istiyoruz.
" ifadelerini kullandı.
#BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen
#BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump
#Martin Thomsen
#Şahdeniz 2
#TANAP
6 yıl önce