|

3 milyon kişiye müjde

GSS primleri sabitleniyor. Geliri ne olursa olsun 3 milyon kişi, 49.4 lira ödeyecek. Gelir testi yaptırmayanlar affedilecek..

Yeni Şafak
07:18 - 24/06/2016 Cuma
Güncelleme: 04:20 - 24/06/2016 Cuma
Diğer

Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi ödeyen yaklaşık 3 milyon kişiye iyi haber. Tek prim sistemine geçilmesi ile ödenen tutarlar düşecek. Kişinin geliri ne olursa olsun ödenecek GSS primi 49.4 lirada sabitlenecek. Mevcut uygulamada, prim 3 farklı dilimden ödeniyor. Meclis'e bugünlerde gelmesi beklenen GSS düzenlemesinin getireceği yenilikler şöyle:



HERKESE EŞİT MİKTAR

Gelir testi artık prim miktarı için değil, primin kim tarafından ödeneceğini tespit etmek için yapılacak. Gelir testi sonrası yaşadığı hane içerisindeki kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden düşük olanların primi devlet tarafından ödenecek. Gelir asgari ücretin üçte birinden yüksekse bu durumda kişi kendi primini ödeyecek. Takvim'in haberine göre, prim miktarı 49.4 TL olacak. Düzenleme yasalaştıktan sonra GSS prim borcu olanların borçları azalacak. Bu kişilerin aylık borçları 49.4 TL'nin üzerindeyse borçları 49.4 TL'ye düşürülecek. Borç 12 taksitle ödenecek. Hiç gelir testi yaptırmamış olanlara ise af gelecek...


#Genel Sağlık Sigortası
#Prim
#Gelir testi
8 yıl önce