|

320 siteden Facebook’a çağrı: Sayfalarımızı kapatırız

Facebook'un Yeni Şafak gazetesinin sayfalarını hiçbir gerekçe göstermeden kapatmasına 320 Anadolu Medyası tarafından da tepki gösterildi. Anadolu Yayıncıları Derneği Başkanı Sinan Burhan, Yeni Şafak'a uygulayan sansürün tüm ülke medyasına tehdit olduğunu belirterek, 320 medya kuruluşu olarak Facebook hesaplarını kapatacaklarını duyurdu.

Yeni Şafak
14:04 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:48 - 21/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Facebook, Yeni Şafak'ın Türkçe, Arapça ve spor sayfalarını kapatarak görülmemiş bir sansüre imza attı. Yeni Şafak'ın görüştüğü Facebook yöneticileri herhangi bir çözüm üretmediği gibi sayfalarımızın açılması yönündeki başvuruları da dikkate almadı.



Facebook'un uyguladığı sansür, birçok medya kuruluşunun tepkisine neden oldu. Facebook'un bu kararıyla Türk medyasını hedef aldığını belirten Anadolu Yayıncıları Derneği Başkanı Sinan Burhan, Facebook'un birçok ülke yönetiminin talebine de karşılık vermediğini, bazı terör örgütlerinin yönlendirmesiyle hareket ettiğine dikkat çekti.





"320 medya kuruluşu olarak hesaplarımızı durduracağız"


Sosyal medyanın terörün arka bahçesi haline döndüğünü belirten Burhan, şu ifadeleri kullandı:



"Bizler 320 Anadolu Medyasını Temsilen Terör örgütlerinin arka bahçesi haline gelen bu platforma su taşıyamayız. Ülkelerin, kurum ve kuruluşların, insanların özgürlüklerini ve yaşam alanlarını etkileyecek varlıkların yetişmesine katkıda bulunmayacağımızı bildirir, gereğinin derhal yapılmasını istediğimizi ifade etmek isteriz.



Aksi takdirde 320 medya kuruluşu olarak Sosyal paylaşım sitesinde bulunan hesaplarımızı durduracağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz."








"Sadece Yeni Şafak'ı değil, tüm yerli ve milli medyayı hedef alıyor"


Paralel örgüt ile bağlantılı sosyal medya hesaplarının, Yeni Şafak hakkındaki teknik bilgileri ifşa ettiğinin altını çizen Burhan, halen aynı hesaplar tarafından diğer yayın kuruluşlarının tehdit edildiğini hatırlattı.



Facebook'un uyguladığı sansürün, milli ve yerli duruş sergileyen tüm medyayı tehdit ettiği belirtilen açıklamada, Yeni Şafak ile milletin arasındaki iletişim ve diyalog kanalını kapatamayacağı ifade edildi. Açıklamaya, "Kamuoyunun bu tür uygulamalara gerekli tepkiyi vereceğine inanıyor, bu çirkin yaklaşımın son bulmasını arzu ediyoruz" sözleriyle son verildi.







#Facebook
#Yeni Şafak
#Anadolu Yayıncıları Derneği
8 yıl önce