|

33’ü biraraya gelse bizi durduramaz

Başbakan Davutoğlu, Türkiye’yi durdurmak için içeride ve dışarıda bir ittifak oluşturulduğunu söyledi. Davutoğlu, “Dev ayağa kalktı, yükseldi, yürüyor, inşallah koşacak. Diyorlar ki ‘Şu devi durduralım, diz çöktürelim. Bize diz çöktürebilirler mi? Üçü değil otuz üçü bir araya gelse durdurabilirler mi?” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 21:17 - 1/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran onbinlere seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran'ın Türkiye için kader seçimi olduğunu belirtti. Kandil'in seçime yönelik baskı ve tehditlerinin karşılıksız kalmayacağını vurgulayan Davutoğlu, özetle şunları söyledi: Birileri, dışarıdan kumandalılar 3 partiyi bir araya getirmeye çalışıyor. CHP, HDP, MHP. Ama onlar üçle de yetinmiyorlar bir üç daha eklemişler. Paralel yapı, hani Pensilvanya'dakiler. Yiğit gölgesine sığınmak yerine Pensilvanya'ya sığınanlardan fayda gelir mi? Sonra bugün çok çarpıcı, bu sabah gazetelere bakın, oynanan tuzağı görürsünüz. Bir de bir başka paralel de Kandil'de var.



ULUSALCILAR KANDİL'LE İŞ TUTUYOR


Kendini Atatürk'ün kurduğu gazete gibi yansıtan, bu MİT tırlarını ifşa eden, casusluk faaliyetlerine yataklık eden gazete var ya bugün (dün) Kandil'le röportaj yapmış, bizi tehdit ediyor. Biz tehdide pabuç bırakır mıyız? Aynı şekilde bu paralelcilerin gazetecileri de HDP'yi manşet yapmış. Oyunu görüyor musunuz? Paralelciler HDP'yle, ulusalcılar Kandil'le, HDP'liler DHKP-C'yle iş tutuyor.



MUHALEFETTEN UMUTLARI YOK


Üç değil, 33'ü bir araya gelse bizi devirebilirler mi? Doğan medya, Gülen medya, ulusalcı medya bir araya gelmişler. Hepsi diyor ki 'HDP'ye destek verin.' Neden? Çünkü, anamuhalefet partisinden ümitleri yok. MHP'den ümitleri yok. Bütün ümitleri HDP barajı geçerse AK Parti'nin önü kesilir mi? Bunlar kime ümit bağlarsa bağlasın, AK Parti yürüyüşe devam edecek.


Kandil, arkasındakiler ve Türkiye'deki temsilcileri 7-8 Haziran'la bizi tehdit ediyor. Yetmiyor, yüzlerce şikayet mektubu alıyoruz muhtarlardan, sivil toplum kuruluşlarından, bizim teşkilat mensuplarından. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bir baskı oluşturmaya çalışıyorlar. Buradan bir kez daha uyarıyorum. Seçim atmosferini kim kirletmeye, gölge düşürmeye kalkarsa, karşısında kale gibi dururuz. Kimseye, hukuk dışı iş yapmasına izin vermeyiz.





KİMSE BASKIYI GÖRMÜYOR


Bunlar yapıyorlar, CHP destek veriyor. Bunlar tehdit ediyor, MHP sessiz kalıyor ya da destek veriyor. Gülen medyası, Doğan medyası, uluslararası medya arkalarında. Kimse bunların yaptığı baskıyı görmüyor, görmek istemiyor. İşte gazete manşetlerinde, toplanıp hepsi AK Parti'yi suçlamaya çalışıyorlar.



TÜRKİYE'NİN KADER SEÇİMİ


Seçime bir hafta kaldı. Herkes barış içinde seçime gidecek. Türkiye'ye sesleniyorum, bu bir hafta içinde herkes özel planlamasını yapsın sandıklara herkes gitsin. Çünkü bu Türkiye'nin kader seçimidir. Bu kadere ağırlığınızı, mührünüzü vurmanız lazım. Ama biz devlet olarak da Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak da bu tehditler devam ettikçe, seçime kadar da seçim esnasında da seçim sonrasında da her türlü güvenlik tedbirini alırız, tehdit ve baskılara boyun eğmeyiz. Bu tehditleriniz karşılıksız kalmaz. Kamu düzeni için ne gerekiyorsa onu yaparız. Bir milim taviz vermeyiz.



BİZE DİZ ÇÖKTÜREBİLİRLER Mİ


Dev ayağa kalktı, yükseldi, yürüyor, inşallah koşacak. Diyorlar ki 'Şu devi durduralım, diz çöktürelim.


Şu dev tekrar önümüzde diz çöksün. IMF'den borç alsın. Tekrar bizden hibe silah alsın.' Yiğit oğlu yiğitler, dev ayağa kalktı. Bize diz çöktürebilirler mi? Üçü değil otuz üçü bir araya gelse durdurabilirler mi?





Türkmenler yiğit gölgesine sığındı


Suriye'de Bayırbucak Türkmenleri'ne sahip çıkmalarına engel olunmaya çalışıldığını belirten Davutoğlu, “Bayırbucak Türkmenlerine yardım gönderiyoruz, Esed karşısında ezilmesinler diye, IŞİD karşısında dik dursunlar diye. Birden bu hain çete, bu paralel casus çetesi geliyor, bunu ihbar ediyor. Bir buçuk sene geçiyor şimdi de bir gazete tekrar ifşa ediyor. Türkiye'yi karalıyor. Şimdi buradan yiğit oğlu yiğitler diyarından, Muharrem Ertaş'ın o güzel deyişiyle 'Yiğit gölgesine yiğit saklanır', Bayırbucak Türkmenleri de yiğit gölgesine geldiler, Anadolu'ya geldiler. Yiğit gölgesindeki yiğitler, kendisine gelen yiğitleri iade eder mi zalime verir mi? Dulları, yetimleri, öksüzleri geriye verir mi? Onların namuslarını tehlikeye atar mı? Kılıçdaroğlu 'vereceğim' diyor, Bahçeli de susuyor. Sonra da Bayırbucak Türkmenleri'ne sahip çıktık diye bizi eleştiriyor” dedi.



Birileri Filistin'e sahip çıkan Türkiye istemiyor


Davutoğlu, “Eğer Allah'ın huzuruna giderken elimizde iki şey olacaksa, birisi Filistin'e sahip çıkmamız, diğeri de Suriyeli mazlumlara sahip çıkmamızdır. İşte bunun için bizi cezalandırmak istiyorlar. Çünkü birileri Filistin'e sahip çıkan Türkiye istemiyor. Birileri, uluslararası çeteler, Suriye'ye, Mısır'a sahip çıkan bir Türkiye istemiyor. İstiyorlar ki Türkiye kendi içine kapansın ve kendi dertleriyle uğraşsın. Biz buna izin verir miyiz?” ifadesini kullandı. “Dev ayağa kalktı, yükseldi, yürüyor, inşallah koşacak” diyen Davutoğlu, “Diyorlar ki 'Şu devi durduralım, diz çöktürelim. Şu dev tekrar önümüzde diz çöksün. IMF'den borç alsın. Tekrar bizden hibe silah alsın.' Yiğit oğlu yiğitler, dev ayağa kalktı. Bize diz çöktürebilirler mi? Üçü değil otuz üçü bir araya gelse durdurabilirler mi?” değerlendirmesini yaptı.





#Davutoğlu
#ak parti mitingi
#Türkmenler
#seçimler
9 yıl önce