|

4 tane aldı 500 tane oldu

Sinop'ta 5 yıl önce katıldıkları bir fuarda kızının isteğiyle 4 tavşan alan Yaşar Özdemir, sayılarının geçen yıllar içerisinde artması üzerine 20 dönümlük arazisini hayvanların yaşam alanı haline getirirken, emekli maaşını da tavşanların bakımına harcıyor. Eşi Nebahat Özdemir ile 68 yaşındaki Özdemir, evinin bahçesinde sayıları 500'ü bulan tavşanların bakımını yapıyor.

Yeni Şafak
15:01 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 13:04 - 27/11/2015 Cuma
AA
Gündem
Gündem

Eşi Nebahat Özdemir ile Yalı Köyü Deliler Mahallesi'nde yaşayan 68 yaşındaki Özdemir, evinin bahçesinde sayıları 500'ü bulan tavşanların bakımını yapıyor.



Yaşar Özdemir, 5 yıl önce bir fuarda kızını kıramayarak 4 tavşan aldıklarını söyledi.



Tavşanların hepsinin dişi çıkması üzerine komşularından bir de erkek tavşan aldığını dile getiren Özdemir, "Yavruları olsun, onları sevelim istedik ama bir batında 12'ye kadar yavru doğurduklarını bilmiyorduk. O da yetmezmiş gibi doğumdan 32 gün sonra tekrar çiftleşiyorlar" dedi.



Tavşanların sayısının arttığını, bakımlarının zorlaştığını vurgulayan Yaşar Özdemir, "Bunun üzerine daha önce hayvan besiciliği yaptığım 20 dönümlük arazimi tavşanların yaşaması için ayırdım. Tavşanlar, her gün 150 balya yonca tüketiyor. Emekli maaşımı tavşanların bakımı için kullanıyorum ama o da yetmez duruma geldi. Yetkililerden ve duyarlı hayvanseverlerden yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı.



"Biri gece ses çıkarsa, yataktan kalkıp yanlarına gidiyorum"


Hayvanları çok sevdiğini, bu nedenle tavşanları doğal ortama bırakamayacağını bildiren Özdemir, bir tanesine bile zarar gelmesini istemediğini dile getirdi.



Bazı geceler tavşanları yırtıcı hayvanlardan korumak için nöbet bile tuttuğunu belirten Yaşar Özdemir, "Biri gece ses çıkarsa, hemen yataktan kalkıp yanlarına gidiyorum. İçimde o denli hayvan sevgisi var. Bu nedenle doğal ortama salmam söz konusu değil. Tek isteğim, tavşanların daha uygun bir yerde yaşamlarını sürdürmeleri" diye konuştu.



"Tavşanlar çocuğum gibi oldu"


Özdemir, tavşanların güvenliğini sağlamak için arazisini telle çevirdiğini de anlatarak, "Bu hayvanlar artık çocuklarım gibi oldu. Sabahları kapıya gelirler, yemek için beni beklerler. Böyle bir durum söz konusu iken benim onları zarar görecekleri bir yere vermem veya bırakmam olacak iş değil. Eğer güvenli bir ortama yerleştirirsek, ailece gözümüz arkada kalmayacak ve huzura kavuşacağız" şeklinde konuştu.

#Tavşan
#Hayvansever
#Nebahat Özdemir
#Yaşar Özdemir
#Yalı Köyü Deliler Mahallesi
8 yıl önce