|

4,5G hayırlı olsun

Türkiye’de 4.5G dönemi bugün başladı. Washington’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye ile bağlantı kurarak, 4.5G döneminin startını verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/04/2016 Cuma
Güncelleme: 00:29 - 1/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cep telefonunda internet hızını 10 kat artıracak 4,5G teknolojisi saat 00:00 itibariyle hizmete girdi. 4,5G ile ilk görüşmeyi canlı yayında ABD'deki Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye'deki Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptı. Erdoğan, Washington'da kaldığı otelden cep telefonu aracılığıyla Türkiye'deki “4.5G IMT - Advanced Hizmetlerinin Sunulmaya Başlaması” törenine canlı bağlantı yaparak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüntülü olarak 4.5G teknolojisini kullanarak konuştu.



ERDOĞAN: GEÇİŞ İÇİN YERLİ ÜRETİMİ ŞART KOŞTUK


Erdoğan canlı bağlantıda özetle şunları söyledi:


Her geçen gün milletimizi yeni teknoloji ve hizmetlerle buluşturduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Kalkınmanın anahtarı olduğuna inandığım yeni teknolojiler ve ARGE çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. Ülkemiz ve yerli üretim adına atılan en küçük adımın bile önemli gelişmelere sebep olacağını biliyor, bu yöndeki çalışmaları gönülden destekliyorum. Bugün hizmete sunulan 4.5G'nin aziz vatandaşlarımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu hizmetlerin yerli ürün kullanılması şartıyla hayata geçirilmesini ayrıca önemsiyorum. Projenin hizmete girmesinde emeği geçen bütün bakanlıklar, kurumlar ve özel sektöre ayrıca teşekkür ediyorum.





Dünyanın 2011'de tanıştığı “mobil internet erişim teknolojisi” olarak adlandırılan ve her yere kesintisiz iletişim sağlamak için geliştirilen 4G'de “hız” ön plana çıkarken, 4,5G ile hız ve kalitenin yanı sıra farklı hizmetler de önem kazanacak. İlk ticari 5G ağlarının iş dünyasında 2020'de kullanılmaya başlanması amaçlanırken, teknolojinin çalışan ilk örneğinin 2018 olimpiyatlarında sergilenmesi planlanıyor.



ONAY VERİLMESİ GEREKİYOR


GSM operatörleri tarafından 81 ilde 1 Nisan itibarıyla abonelerin kullanımına sunulacak 4,5G teknolojisi ile mobil data iletişiminde hız rekorları kırılacak. 4,5G'ye uyumlu telefon ve SIM karta sahip olan aboneler, bağlı bulundukları operatöre SMS göndermeleri veya operatör bayileri ya da çağrı merkezleri üzerinden 4,5G hizmetinden yararlanmak için onay vermeleri gerekiyor.


#4
#5G
#GSM operatörleri
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
8 yıl önce