|

5 Günlük İstanbul hava durumu: Yağmur ve kar

5 Günlük İstanbul hava durumu haberimizde. Meteorolojinin 5 günlük haritalı tahmin verilerine göre, İstanbul'da haftanın son günü cuma ve cumartesi günü kar yağışı bekleniyor. Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Marmara ve İç Anadolu'da önümüzdeki günlerde hava durumunun nasıl olacağına dair Meteoroloji Genel Müdürlüğü duyuruda bulundu. İşte 5 günlük İstanbul hava durumu.

Yeni Şafak
12:30 - 1/01/2019 Salı
Güncelleme: 12:41 - 1/01/2019 Salı
AA
5 Günlük İstanbul hava durumu.
5 Günlük İstanbul hava durumu.

Hava durumu tahminlerine göre önümüzdeki günlerde İstanbul'da sağanak ve kar yağışının etkisini göstermesi bekleniyor. Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Sivas, Kayseri, Niğde ve Bolu çevrelerinin yarın yağışlı olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bu akşam ve gece Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Siirt ve Edirne çevrelerinin, yarın Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Sivas, Kayseri, Niğde ve Bolu çevrelerinde havanın yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi, Akdeniz ve

Ege'nin kıyı kesimleri ile Edirne, Çanakkale, Denizli ve Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Bu gece saatlerinden itibaren yağışların Aydın'ın kıyı kesimleri, Antalya ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pushadisesi görüleceği öngörülüyor.

İSTANBUL'A KAR GELİYOR?

Meteorolojinin 5 günlük haritalı tahmin verilerine göre, İstanbul'da haftanın son günü cuma ve cumartesi günü kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da cuma ve cumartesi günü hava sıcaklığının da 1 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Küresel tahmin sistemlerine göre İstanbul'da kar yağışının yoğun olarak etkisini göstermesi beklenirken, yağışların 2 günden fazla sürebileceği de belirtiliyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacak, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz kıyıları ile zamanla Akdeniz kıyıları ve Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinde Marmara ile Muğla il genelinde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 3

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 8

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 11

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu 8

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı 14

Antalya: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 14

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 10

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -2

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

#5 günlük İstanbul hava durumu
#İstanbul hava durumu
#hava durumu
#İstanbul
#Meteoroloji Genel Müdürlüğü
5 yıl önce