|

54 ayını dolduranlar ana sınıfına

Milli Eğitim Bakanlığının, her çocuğun en az bir yıl okul öncesi eğitim alması hedefi doğrultusunda yeni eğitim öğretim döneminin başlangıcından önce 54 ayını dolduran tüm çocukların e-okul sistemi üzerinden ana sınıflara ön kaydı yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2017 lundi
Güncelleme: 02:18 - 18/09/2017 lundi
Yeni Şafak
​54 ayını dolduranlar ana sınıfına
​54 ayını dolduranlar ana sınıfına

Bakanlık ayrıca, dezavantajlı öğrencilerin okul öncesi eğitimine destek olmak üzere eğitim materyallerinin karşılanması için 37 kente, 8 milyon liraya yakın ödenek aktardı. Okul öncesi eğitim programının uygulanabilmesi için gerekli asgari kırtasiye ve diğer malzeme listesi de belirlendi. Oluşturulacak komisyonlardan, hangi eğitim kurumuna hangi kırtasiye malzemesinden ne kadar alınacağı konusunda gerekli tespitlerin yapılması istendi.

Değerler eğitimi başlayacak

Sahadan alınan geri bildirimlerde özellikle değerler eğitimi konusunda öğretmenlerin kendilerini yeterli bulmadıkları, okul öncesi dönemde değerler eğitimi konusundaki mevcut materyallerin 3-6 yaş çocukların ahlaki gelişimini desteklemekten ziyade genellikle bilişsel odaklı olduğu ve oldukça fazla sayıda yanlış örneğin yer aldığı sonucuna ulaşıldı. Bu nedenle hazırlanan eğitim materyalinde milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere yönelik etkinlik örneklerine sıkça yer verildi. 

#e-okul
#MEB
#ana sınıfı
il y a 7 ans