|

72 saatte 62 PKK’lı öldürüldü

Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçesinde asker ile polisin ortaklaşa düzenlediği operasyonlar tam gaz devam ediyor. Tank ve zırhlı araçların da destek verdiği harekâtta 72 saatte 62 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda, 19 güvenlik görevlisi ise yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:33 - 18/12/2015 Cuma
Yeni Şafak

Cizre ve Silopi ilçelerinde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve iki ilçedeki PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam ediyor. Cizre'deki “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir” ile Silopi'deki “Şehit Polis Muhammet Onur” operasyonları kapsamında güvenlik güçlerinin, bölücü terör örgütü üyeleriyle sıcak teması sürüyor. Jandarma komando timlerinin de tankların eşliğinde katıldığı operasyonlarda çatışmalar ağırlık olarak Cizre'de yaşanıyor.



3 GÜNLÜK BİLANÇO


Genelkurmay Başkanlığı Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, 62 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 19 güvenlik görevlisinin yaralandığını açıkladı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, “ Cizre'de devam eden operasyonda, 31 terörist etkisiz hâle getirildi. (Operasyonda, toplam etkisiz hâle getirilen terörist 56'dır.) Silopi'de ise 5 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hâle getirilen terörist 6'dır.) 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 23 şarjörü ve 450 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 2 adet kurusıkı tabanca, 1 adet av tüfeği, av tüfeğine ait 50 adet fişek, 1 adet pasaport, 2 adet hücum yeleği, 1 takım askerî üniforma, 1 adet dizüstü bilgisayar, 13 adet cep telefonu ve 10 adet flash bellek bulunmuştur” denildi.







OKUL YAKILDI HASTANE TARANDI


Cizre'de teröristler Cudi Mahallesi'nde bulunan Reşha Sağlık Meslek Lisesi ile Nur Mahallesi'ndeki Atatürk Anadolu Lisesi'nin çatılarını ateşe verdi. İki okulda çıkan yangına çatışmalar nedeniyle itfaiye ekipleri müdahale edemedi. Bu arada PKK'lılar Cizre Devlet Hastanesi'ne roketli saldırıda bulundu. Hastanenin ikinci katına isabet eden roketatar mermisi hasara neden olurken, ölen ve yaralanan olmadı. Güvenlik güçleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Hükümet Konağı'na da teröristler tarafından roketatarla ateş açıldı. Roketatar mermisi Hükümet Konağı'nın hemen yanındaki eve isabet etti. Şans eseri evde kimsenin bulunmaması nedeniyle ölen ve yaralanan olmadı, evde hasar meydana geldi.



Barikatlara tank ateşi






Şırnak'ta Isparta, Bolu, Sivas'taki komanda birlikleri, Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonda dün tanklar, zırhlı kepçeler ve zırhlı araçlarla birlikte, patlayıcı tuzakla barikatları vurmayı devam etti. Bomba tuzaklı barikatlar tek tek tank atışlarıyla yıkılırken, zırhlı kepçeler de yolları temizledi. Güvenlik güçleri tankların eşliğinde barikatları temizleyerek, bugün özellikle Cudi Mahallesi'nin iç kesimlerine kadar girdi. Cudi Mahallesi'nde patlama ve silah sesleri gelirken, dumanlar da yükseldi.



Baba ölecek miyiz?


Mardin'in Nusaybin'de 5 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı kısa süreliğine kaldırıldı. Yasağın kaldırılmasıyla vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için market ve fırınlara gitti. Saldırıların yoğun yaşandığı mahallelerdeki yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar, saldırılarda tahrip olan ev ve iş yerlerini gezdi. İlçede barikat amaçlı kullanılan araçlarda da hasar oluştuğu görüldü. Vatandaşların gittikleri fırın, market ve manavların önünde uzun kuyruklar oluştu.


Uzun bir aradan sonra sokağa çıkan vatandaşlar çatışmaların sona ermesi istedi.



ÇOCUKLAR ÇOK ETKİLENDİ


Çatışmalardan en çok çocukların etkilendiğini belirten vatandaşlardan Abdulkadir Ay, “Çocuklarımız eğitimlerinden geri kaldı. Evde biz de ders çalıştıramıyoruz çünkü psikolojileri çok bozuk. Korkuları var sürekli bana “Biz de mi öleceğiz” diye soruyorlar. Bu olan olaylardan dolayı insanlar buradan çekti gitti. Gidebilenler büyük şehirlere kaçtı. Durumu olmayanlar da yasağın olmadığı mahallelere kaçtı” dedi.



4 mahallede 140 terörist


Nusaybin'de tekrar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerinde teröristlerin hücre evi olarak kullandığı yerler tespit edildi. Güvenlik güçleri bu evlerde 140'a yakın teröristin bulunduğunu belirledi. Mayınlarla tuzak kurulan evlere yönelik, Jandarma Özel Harekat ile Polis Özel Harekat timlerinin katıldığı operasyon başlatıldı. İnsanız hava araçları da ekiplere havadan anlık görüntü aktardı.



Fırınlar çalışıyor




Cizre'de kaymakamlığın izin verdiği fırın ve marketler hizmet veriyor. Vatandaşlar ihtiyaçlarını buralardan karşılıyor. İlçede, sağlık hizmetlerinde de herhangi bir aksama yaşanmıyor.





#terör operasyonları
#Kıdemli Çavuş Burak Demir
#cizre
#silopi
8 yıl önce