|

ABD, buna ne diyeceksin!

PKK’nın Reyhanlı ve Kilis’de sivilleri hedef alan roket terörü bitmiyor. Reyhanlı’ya düşen 6 roketle Ahmet Şanverdi ile Rıfat Sinirli isimli vatandaşlar şehit olurken, 16 kişi yaralandı. Kilis’e düşen 3 roket de 3 kişiyi yaraladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:45 - 3/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
 Reyhanlı’ya düşen 6 roketle Ahmet Şanverdi ile Rıfat Sinirli isimli vatandaşlar şehit olurken, 16 kişi yaralandı.
Reyhanlı’ya düşen 6 roketle Ahmet Şanverdi ile Rıfat Sinirli isimli vatandaşlar şehit olurken, 16 kişi yaralandı.

Reyhanlı ve Kilis’e yönelik roket-havan terörü dinmek bilmiyor. Afrin’e harekât sonrası sınır bölgelerindeki il ve ilçelere saldırılarını artıran terör örgütü PKK, dün 2 kişinin şehit olmasına, 16 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Dün Hatay’ın Reyhanlı ilçesine 6 ayrı roketli saldırıda bulunuldu. Hatay Valiliği, mühimmatın 3’ünün boş araziye düşerek infilak ettiğini belirtirken, “İki vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, 2’si ağır olmak üzere 16 yaralı vatandaşımız ise çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmıştır” açıklaması yaptı. Şehit olan 2 vatandaşın Ahmet Şanverdi ve Rıfat Sinirli olduğu öğrenildi. Kilis’e yönelik de saldırılar durmadı. Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, terör örgütü PKK’nın Kilis’e yönelik 3 ayrı roketli saldırıda bulunduğunu, saldırılar sonucu 1’i ağır 3 kişinin yaralandığını söyledi.


Roketlerden birinin düştüğü Ali Metin Dirimtekin Caddesi’nde incelemelerde bulunan Tekinarslan, esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti. Yola isabet eden roketin çukur oluşturduğu görüldü.


Defnedildi

Reyhanlı’ya düzenlenen roketli saldırıda şehit olan 68 yaşındaki Rıfat Sinirli, Atike Hanım Camii’ndeki cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Törene çok sayıda vatanda katıldı. Yakınları, ellerinde Türk bayraklarıyla Sinirli’nin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

NATO’ya düşüyor

Zeytin Dalı sonrası yoğunlaşan PKK saldırılarını yorumlayan emekli Kıdemli Albay Mithat Işık, ABD destekli PKK’nın attığı roketlerin bir NATO ülkesine atıldığına dikkat çekti. “Reyhanlı ve Kilis, NATO’nun güney sınırıdır. Ne yazık ki örgüte silah veren ülkeler de NATO üyesidir” diyen Işık, savaşta bile sivillerin zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösteren TSK’nın, teslim olan teröristlere bile insanca davrandığını ve adalete teslim ettiğini hatırlatarak, “Türkiye sivil yerleşim bölgelerine düşen roketlerle ilgili girişimlerde bulunmalı” diye konuştu. Teröristlerin attığı mühimmata ilişkin bilgi de veren Işık, “Menzilleri 5-15 kilometre arasında olan silahları örgüte veren ABD, bu silahları kullanmayı da öğretti. Düne kadar en etkili silahı Kaleşnikof ve 82 milimetrelik havanlar olan örgüt, daha uzun menzilli füze ve roketlere sahip oldu” ifadelerini kullandı.

#Reyhanlı
#Roket
#Şehit
6 yıl önce