|

ABD'li Türklerden teröre karşı ortak tavır

ABD'nin New York kentinde yaşayan Türkler, son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto ederek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Gösteriyi organize eden dernekler yaptığı açıklamada "Anavatımıza bir mesajımız var. Vatanımızın birlik ve beraberliğini bozmayın" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
10:02 - 25/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 07:06 - 25/07/2015 Cumartesi
AA

Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu önünde düzenlenen gösteriye Türk bayraklarıyla katılan vatandaşlar, Türkiye'nin DAEŞ, PKK ve diğer terör örgütleriyle olan mücadelesine destek mesajı gönderdi.



Gösteriyi organize eden derneklerden Genç Türkler (Young Turks) Derneği Başkanı Tulga Tekman, "Anavatımıza bir mesajımız var. Vatanımızın birlik ve beraberliğini bozmayın. Sağduyu sahibi olun, insanlarımıza sahip çıkalım" diye konuştu.



Türk Amerikan Kültür Topluluğu (TACS) adına konuşan Rıza Ataş ise gün içinde Washington'da düzenlenen Türkiye karşıtı gösteriye atıfta bulunarak, "Sayılarının artmasından endişe ettiğimiz ve uluslararası arenada ülkemizin itibarını zedeleme amacı güden bu tür hadiselere karşı Türk Amerikan toplumunun uyanık olması ve gerçeklerin Amerikan kamuoyuna anlatılması için destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.



#new york
#New York Başkonsolosluğu
#amerika
#abd
#abd türkleri
#Genç Türkler (Young Turks) Derneği Başkanı Tulga T
9 yıl önce