|

Açıköğretim sınavları bu haftasonu yapılacak

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2015-2016 yılı güz dönemi final sınavları için geri sayım başladı. 23-24 Ocak'ta yapılacak olan AÖF dönem sonu sınavları için gözler AÖF sınav yeri sorgu ve sınav giriş belgesi ekranında.

Yeni Şafak
17:07 - 18/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:16 - 18/01/2016 Pazartesi
IHA

Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 yılı güz dönemi final sınavları 23-24 Ocak tarihlerinde yapılacak. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği AÖF sınav giriş yerleri hala açıklanmadı. AÖF sınav giriş yerlerinin Anadolu Üniversitesi tarafından erişime açılması bekleniyor. Resmi site üzerinden yayınlanması beklenen AÖF sınav giriş yerleri, 'Öğrenci Girişi' bölümünden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak öğrenilebilir. Ayrıca AÖF Bürolarından da sınav giriş belgesi alınabilir. Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir.



AÖF sınavları haftasonu yapılacak


Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup öğrenciler Cumartesi-Pazar günleri Sabah ve öğleden sonra dört oturumda sınavlara katılmaktadırlar.



Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa'da aynı saatlerde sabah 9.30'da, öğlenden sonra 14.00'da yapılmaktadır.Sınavlarda soru Kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır.


Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.



Sınav yeri Anadolu Üniversitesi'nin sitesinden öğrenilecek


Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir.



Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde Anadolu Üniversitesi resmi internet (https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim) adresi Öğrenci Girişi bölümünden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak veya AÖF Bürolarından alacaklardır. Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir. Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.



Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir. Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır. Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7.yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.



AÖF sınav yerlerine 10 yeni ilçe


7 ilçedeki sınav merkezlerinin arasına; Kahramanmaraş-Elbistan, Ankara-Polatlı, Balıkesir-Edremit, Konya-Ereğli, Manisa-Salihli, Ağrı-Patnos, Muğla-Milas, Tekirdağ-Çorlu, Şanlıurfa-Siverek ve Van-Erciş de eklendi.



2016-2016 AÖF iktisat işletme fakülteleri sınav tarihleri


Güz Dönemi Ara Sınavı 12 - 13 Aralık 2015


Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 - 24 Ocak 2016


Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 - 17 Nisan 2016


Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 2016


2015-2016 Tek Ders Sınavı 16 Temmuz 2016



AÖF sınavına girmek için gerekli belgeler


- Sınav Giriş Belgesi



- Öğrenci Kimlik/Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi: (Öğrenci kimlik/tanıtım kartını kaybeden öğrencilere kimlik veya tanıtım kartları hazırlanıncaya kadar sadece sınavlarda kullanılmak üzere fotoğraflı Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi AÖF Büroları tarafından verilmektedir. Kimlik/tanıtım kartı başvurusu yapmayan öğrencilere bu belge verilmeyecektir.)



- Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi: (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar)



Sınava giriş için gerekli bu üç belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.



#AÖF
#Açıköğretim Fakültesi
#Anadolu Üniversitesi
8 yıl önce