|

Adana’daki yurt faciasında ölü sayısı 12’ye yükseldi! Valilik açıklaması

Adana'daki kız öğrenci yurdunda çıkan yangın faciasında ölenlerin sayısının 12'ye yükseldiği bildirildi. Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangından acı haberler gelmeye devam ediyor. Resmi açıklamaları ve Adana'dan son dakika gelişmelerini haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
23:04 - 29/11/2016 Salı
IHA

'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11'i öğrenci, 1'i bakıcı olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti. Adana'daki kız öğrenci yurdunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ortaokul öğrencilerinin kaldığı yurttaki faciada yaralanan 22 kişinin de tedavilerinin sürdüğü bildirildi. İşte Adana'dan son dakika gelişmeleri.



Edinilen bilgiye göre, Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan bir kız öğrenci yurdunda henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında hayatını kaybeden 11'i öğrenci, 1'i bakıcı olmak üzere 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Mustafa Avcı isimli bir vatandaş, yurtta kalan kızı Zeliha Avcı'dan haber alamadığını ve hayatından endişe ettiğini kaydetti.



Öte yandan, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak, yangın yerinde incelemelerde bulunuyor.



Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı." dedi.


Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, Aladağ ilçesindeki ahşap olan kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 görevlinin yaşamını yitirdiğini belirtti.



Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla bölgeye gidiyor.





"Olay araştırılacak"


Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili şunları söyledi:



"13 kaybımız var. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. İçişleri Bakanı ile görüştük. Kendisi Adana'ya geçiyor. Ben de Brüksel'den Adana'ya uçacağım. Milletimizin, Türkiye'nin başı sağolun. Olayda bir ihmal ya da kasıtın olup olmadığı araştırılacak."



Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz

, Adana'nın Aladağ ilçesindeki bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin, "Yurtta kalan 31 kişi. 17 kişi hafif yaralı olarak hastanelerde. 11 kişinin de hayatını kaybettiği şeklinde bir bilgi ulaştı." dedi.



TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı görüşülüyor.



Görüşmeler sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin bilgi verilmesini talep etti.



Bunun üzerine açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Bize gelen rakamlara göre, burası Adana'da Özel Aladağ Ortaöğretim Yurdu, bir özel yurt tarafından işletiliyor. Kontenjanı 54, ancak kalan 31 kişi. Şu an 17 kişi hafif yaralı olarak hastanelerde. 11 kişinin de hayatını kaybettiği şeklinde bir bilgi ulaştı. Ama teyit edilmemiş bir bilgidir." dedi.



Yılmaz, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.



TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da yaşamını yitirenlere rahmet dileğinde bulunarak, "Umut ediyor ve diliyoruz ki bu sayı çok fazla yükselmez. Sayının az olmasını umut ediyoruz. Ailelerine de başsağlığı ve sabır diliyoruz." diye konuştu.



#Adana
#Aladağ
#Yangın
#Son dakika haberleri
#Kız öğrenci yurdu
#Ölü sayısı
7 yıl önce