|

AK Parti logolu 'plastik mermi' bakın ne çıktı

Gezi olaylarında sahte fotoğraflarla toplumu galeyana getirmeye çalışan sosyal medya trolleri, bugün Gazi Mahallesi'nde çıkan olaylarda akıl almaz bir yalanı gündem yapmayı başardı. Polisin, göstericilere plastik mermi sıktığı ve bu mermilerde "AK Parti logosu" olduğunu photoshoplu bir fotoğraf ile yayanlar PKK'ya yakın sitelerde haber olmayı da başardı. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'ın sahibi olduğu haber sitesinin de manşet yaptığı sahte fotoğrafta görünen top ise AK Parti'nin çocuklara dağıttığı ışıklı oyuncağın bir parçası.

Yeni Şafak
16:05 - 26/07/2015 Pazar
Güncelleme: 18:27 - 26/07/2015 Pazar
Diğer

Sosyal medya üzerinden fotoğraf paylaşan bir kullanıcı, polislerin üzerinde AK Parti logosu olan plastik mermiler kullandığını söyleyerek paylaştığı fotoğrafla birlikte, "Bize yüzlercesini attılar. Aradan bunlar çıktı" diye yazdı. Plastik mermi olduğunu iddia ettiği cismin boyutuna ilişkin gelen yorumlara cevap vererek iddiasını savunmaktan vazgeçmeyen kullanıcı, "Gayet de plastik mermi boyutundaydı ve bir sürü arkadaş buldu bunlardan. Polis kasıtlı olarak plastik mermilerin arasına karıştırmıştır" mesajını paylaştı.





Twitter üzerinden başka kullanıcılar da "AK Parti logolu plastik mermi" yalanına destek verdiler. Ancak "AK Parti logolu plastik mermi"nin gerçek olmadığının ortaya çıkması uzun sürmedi. Twitter'da başka bir kullanıcı paylaştığı fotoğrafta, "AKP logolu plastik mermi aşırı fantastik geldi. Belki şu meşhur ışıklı topların parçalanmış halidir?" diye yazdı.





CHP'Lİ VEKİLİN SİTESİ DE YAYINLADI


Öte yandan sahte plastik mermi haberini PKK'ya yakın organları manşet yaparken, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'ın haber sitesi gercekgundem.com'da da terör yandaşlarının tuzağına düştü. Yarkadaş'ın sahibi olduğu ve köşe yazılarını yayınladığı sitesi, "Bunu da yaptılar" başlığıyla manşet yaptığı haberde, "Gaz bombası atan polisin, üzerinde AKP logosu bulunan plastik mermi kullandığı görüldü" ifadelerini kullandı. Yarkadaş'ın sitesi daha sonra haberi kaldırdı.




#Gazi Mahallesi
#olay
#AK Parti
#logo
9 yıl önce