|

AK Parti'nin çalışan kadınlara yönelik vaatleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, 'Her anne çocuğuna kardeş istiyor ama işini kaybetme korkusuyla gerçekleştiremeyebiliyor. İşte bunlara destek olmak üzere açıklanmış maddeler bunlar' dedi.

Yeni Şafak
15:32 - 8/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:34 - 8/10/2015 Perşembe
AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, çalışan kadınlara yönelik olarak partisinin seçim beyannamesinde yer alan vaatleri değerlendirirken, "Bugün her anne çocuğuna bir kardeş istiyor ama bunu ya işini kaybetme korkusu ya da çocuğuna bakamama korkusuyla erteleyebiliyor, gerçekleştiremeyebiliyor. İşte bunlara destek olmak üzere açıklanmış maddeler bunlar" dedi.



Hotar, yaptığı açıklamada, Türkiye nüfusunun giderek yaşlandığına, çocuk sayısının azaldığına dikkati çekti. Türkiye'nin şu anki nüfusunu korumak için bile aile başına ortalama 3 çocuk gerektiğini söylediklerinde, birçok tepki aldıklarını anlatan Hotar, bunun süreç içinde siyasi değil, bilimsel bir gerçek olduğunun anlaşıldığını söyledi.



Seçim beyannamelerindeki taahhütlerle hem çalışan kadının hayatının kolaylaşacağını hem de çocuk sayısının artacağını vurgulayan Hotar, şöyle konuştu:



"Çalışan bir kadın 'çocuğuma bakmak istiyorum işimi de kaybetmek istemiyorum' derse esnek çalışma şartlarıyla yeni alternatifler oluşturma gibi birbirini tamamlayan kombinasyonlar sunuluyor. Kadınlara istersen anne ol çocuğunu belli yaşa kadar büyüt, istersen hem çalış hem büyüt, istersen yarı zamanlı çalış, tam zamanlı maaş al gibi seçenekler oluşturduk."



Okulların annenin mesai saatiyle örtüşmeyebildiğini, bunları birbiriyle uyumlu hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Hotar, çalışan kadınlar için bir diğer önemli sorunun da kreş olduğuna dikkati çekti.



Hotar, şöyle devam etti:



"Bugün her anne çocuğuna bir kardeş istiyor ama bunu ya işini kaybetme korkusu ya da çocuğuna bakamama korkusuyla erteleyebiliyor, gerçekleştiremeyebiliyor. İşte bunlara destek olmak üzere açıklanmış maddeler bunlar. Artık büyük aileler fazla kalmadığı için çocuğa bakacak büyük de maalesef yok. O nedenle kreş artık önemli bir zorunluluk haline geldi. Çalışan anneler için en önemli sorun kreş sorunu. Belediyelere kreş açma zorunluluğunun getirilmesine ilişkin düzenleme yaptık. Bu, kreş sorununu önemli ölçüde çözecektir. Böylece annelerin çalışması çocuğunun yanında belli süre kalabilmesi, daha sonra da iş hayatına girdiğinde çocuğunu bırakacağı emin bir kreşin hazır olması için bunu hazırladık."



#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar
#Nükhet Hotar
#AK Parti
#1 Kasım
8 yıl önce