|

Aldıkları oylarla çözümü bitirdiler

Başbakan Davutoğlu, HDP’nin seçmenin desteğini barış düşmanı odakların kullanımına sunduğunu söyledi. Davutoğlu, “Oyu belki HDP’ye oy veren seçmenden aldılar ama talimatı başkalarından, emirleri dışarıdan aldılar. Aldıkları oylarla çözüm sürecini bitirdiler. ‘Türkiyelileşeceğiz’ derken, Kandil diliyle konuştular” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/10/2015 Cuma
Güncelleme: 08:35 - 30/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Partisinin Diyarbakır mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile barışı simgeleyen beyaz güvercin uçurdu, kardeşlik ve barış mesajı verdi. HDP'nin seçmenin desteğini yanlış yorumladığını belirten Davutoğlu, özetle şunları söyledi:


Yürekleri parçalamak isteyenlere inat, yüreklerimizi birleştirmeye geldim. Diyarbakırlılar ile özel bir günde bir araya gelmek için, miting tarihi olarak bugünü seçtim. Güzel ve anlamlı bir günde gelmek istedim. Bu acı günlerden sonra inşallah Diyarbakır'da her gün bayram olacak.



SESLERİ ÇIKIYOR MU


Nusaybin'de Medeni Konak'ı 'kalleşçe öldürenler mutlaka hesap verecek. Ne CHP ne MHP'den ne de HDP'den ses var. Onlara en ufak saldırıda anında lanetliyoruz. Medeni kardeşimiz, yolda arabasının içinde haince, hunharca katledildi. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ses yok, Bahçeli'den yok. O her fırsatta devlete 'katil' diyen Demirtaş, dönüp de Medeni kardeşimizin katillerine, alçaklara 'katil' diyemiyor. Çünkü korkarlar. Eğer saldırı AK Parti'ye yapılırsa 'iyi oldu' deyip, kenardan seyrederler.





BU SESİ KANDİL'DEN DUYSUNLAR


(Serok Ahmet sloganları üzerine) Birileri hoşlanmasa da ben çok seviyorum 'Serok Ahmet' demenizi, aynen Yörük Türkmenlerin, aynen onların sesi gibi seslenmenizi. Diyarbakır'a her gelişimde halk 'Türk, Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir" sloganları atıyor. Bir daha söyleyin ki Kandil'den de duysunlar, dünyanın her köşesinden duysunlar. Allah sizden razı olsun, bu dilinize kurban Diyarbekir. İmanınıza, kardeşliğinize kurban olayım.





HEPSİ KAOAS OYNUYOR


DEAŞ, PKK, DHKP-C hepsi kaosu getirmek, kardeşi kardeşe kırdırmak istiyor. Bunlar bazen esnafımızın kepengini kapattırırken, bazen vatandaşımızın evinin önüne hendek kazarken, bazen ambulans yakarken, hastane bombalarken, bazen pusu kurarken çıkıyorlar. Ambulansları kaçırandan, ambulanslara mayın döşeyenden insani bir anlayış çıkar mı? Hendek kazıp günlük hayatınızı karartanlar sizin için çalışmış olabilirler mi?



ONLAR TALİMATI SEÇMENDEN DEĞİL BAŞKASINDAN ALDILAR


7 Haziran'a giderken bunlar size, 'Çözüm için bize oy verin, barış için bize oy verin' dediler. 'Bize verdiğiniz oylarla siyaseti, çözümü güçlendireceksiniz, örgüte karşı bizi güçlü kılacaksınız' dediler. Oyu belki HDP'ye oy veren seçmenden aldılar ama talimatı başkalarından aldılar. Yetkiyi seçmenden aldılar ama emirleri dışarıdan aldılar. Aldıkları oylarla çözüm sürecini bitirdiler. HDP'li seçmenin desteğini teröre, silaha vize olarak değerlendirdiler.



MİLLETE YALAN SÖYLEDİLER


Verdiğiniz oyları, verdiğiniz desteği barış düşmanı odakların kullanımına sundular. Bütün bir millete yalan söylediler. 'Türkiyelileşeceğiz' derken, Kandil diliyle konuştular. Oylarınızı, desteğinizi, umudunuzu 3-5 karanlık ve kirli zümrenin kullanımına sundular. Yabancı bazı istihbaratçıların, birtakım kirli odakların, paralel yapıların sesine kulak verip, bu ülkede kaos çıkarmak için kullandılar.



Şehitler ölmez...


Davutoğlu'nun konuşmasını sık sık sloganlarla kesen Diyarbakırlılar, bir ara, “Polise uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Bunun üzerine Davutoğlu da şunları söyledi: “Bakın 22 Temmuz günü, Diyarbakır'da, bir telefon üzerine, bir acil çağrı üzerine Diyarbekirli kardeşlerine yardıma gitmek için yola çıkan polis kardeşimize pusu kurmuşlardı. Bütün o kardeşleriniz sizin için yola çıktılar. Sizin için şehit oldular. Onların arasında Türk de vardı, Kürt de vardı." Alandakiler bu kez, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarken, Davutoğlu, “Bu sloganınızı Türkiye'nin her yerindeki şehitlere adıyoruz. Duysunlar şehit anneleri, şehit babaları. Özellikle de Diyarbakır'dan duysunlar" diye konuştu.





Halk geleceğini sandıkta arıyor


Halkın gücünü sandıkta göstermek istediğine dikkati çeken Başbakan Ahmet Davutoğlu, Medeni Konak'ın terör örgütünün silahlı saldırısı sonucu şehit olduğunu hatırlatarak, “Kimse bu halka namlu doğrultmasın, kimse bu Kürt yiğitlerine namlu doğrultmasın, Medeni kardeşimize yaptığı gibi namlusunu doğrultmasın, o namluyu kırarız. Bu dağları temizleriz. Bu aziz vatanda Türk'ü Kürt'e Arap'ı Zaza'ya kardeş kılarız. Bu halk hendek kazarak gidilebilecek bir yolun olmadığını biliyor. Bu halk geleceğini hendeklerde değil, sandıklarda arıyor" dedi. Davutoğlu, “Bunlar şunu anlamak istemiyorlar. Artık Kürtler savaşmak istemiyor. Kürt vatandaşlarımız da hiçbir ayrım olmadan, Türkiye'de eşit vatandaşlar olarak yaşamak istiyor, huzur istiyor, barış istiyor, emniyet istiyor, refah istiyor ama silah istemiyor, mermi istemiyor, doçka istemiyor, mayın istemiyor, hendek istemiyor velhasıl terör istemiyor" diye konuştu.



Davutoğlu yeni havalimanına indi


Partisinin düzenlediği mitinge katılmak üzere eşi Sare Davutoğlu ile Diyarbakır'a giden Başbakan Davutoğlu'nu taşıyan özel uçak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak, 241 milyon lira bütçe ile yapımı tamamlanan Diyarbakır Havalimanı'na iniş yaptı. Davutoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesince (DHMİ) 2 yıl önce yapımı gerçekleştirilen yeni terminal binasından çıkış yaptı.



Sürpriz konuklar




Davutoğlu'nu havalimanında karşılamaya gelenler arasında Diyarbakır'da Fatih İlköğretim Okulu bahçesindeki teröristlerce indirilen Türk bayrağını göndere asan Uğur Saraç, Mehmet Duruk ve Emirhan Rezbiç de yer aldı. Davutoğlu, bir süre sohbet ettiği çocuklara bisiklet hediye etti.





#Başbakan Davutoğlu
#ak parti mitingi
#1 kasım seçimi
8 yıl önce