|

ALES başvuruları son gün ne zaman? ALES sınavı ne zaman?

2017 yılın ALES ilkbahar ve sonbahar sınavları başvuruları hangi tarihler arasında yapılacak? 2017 ALES sınavı ne zaman yapılacak? sorularının yanıtı haberimizde.

Yeni Şafak
15:48 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:11 - 24/03/2017 Cuma
Diğer
2017 yılın ALES ilkbahar ve sonbahar sınavları başvuruları hangi tarihler arasında yapılacak?  2017 ALES sınavı ne zaman yapılacak? sorularının yanıtı haberimizde.
2017 yılın ALES ilkbahar ve sonbahar sınavları başvuruları hangi tarihler arasında yapılacak? 2017 ALES sınavı ne zaman yapılacak? sorularının yanıtı haberimizde.

Akademik personel olmayı hedefleyenlerin bekledikleri ALES başvuru işlemleri başladı. Mayıs ayında gerçekleştirilecek Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) öncesinde sadece kariyerini akademik alanda geliştirmek isteyenler değil, kişisel gelişimini sürdürmek isteyenler de 2017 ALES başvurularını yapıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan sınav takviminde belirtildiği üzere ALES başvuru süreci devam ediyor ve adayların başvurular için elini çabuk tutması gerekiyor. ÖSYM, ALES Kılavuzu'nu yayınladı. Bu kılavuzun yayımlanması ile ALES süreci hakkında detaylar ortaya çıktı. ALES başvuru işlemleri için ayrılan süreden, başvuruların nereden ve nasıl yapılacağına kadar pek çok detay ALES Kılavuzu'ndan öğrenilebiliyor. Adayların ALES başvuruları konusunda en fazla merak ettikleri sorular ise "ALES başvuru ücreti ne kadar?" ve "ALES başvuruları ne zaman bitiyor?" oldu.



ALES BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?


ALES başvuruları 23 Mart Perşembe günü saat 23.59'a kadar yapılabilecek.



ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?


ALES başvuru ücreti ÖSYM tarafından 90 TL olarak açıklandı.



ALES NE ZAMAN YAPILACAK?


ALES ilkbahar dönemi sınavı 7 Mayıs 2017 olarak belirtildi.



ALES 2017 BAŞVURU İŞLEMLERİ


ÖSYM'de kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı bulunmayan adaylar başvurularını diledikleri başvuru merkezinden yapabilecekler.



ÖSYM'de geçerli fotoğrafı bulunan adaylar ise başvurularını https://ais.osym.gov.tr internet adresimden veya diledikleri bir başvuru merkezinden yapacaklar.



Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar.


Adaylar sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatırabilirler.



Sınav ücreti ödeme işlemleri, sınava başvuru süresi bittikten sonraki ilk gün, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59'da sona erecek.



ALES'E KİMLER BAŞVURABİLİR?


Bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler. ALES'e giriş konusunda herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.



ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİDİR?


Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerliliği vardır. Başvurularınızda geçerlilik süresi içinde en yüksek ALES puanınızı kullanabilirsiniz.



ÖSYM'nin ALES Başvuruları İle İlgili Yaptığı Açıklama


ALES başvuruları, yapılan bu açıklama ile resmen başlamış oldu ve sınava katılacak olan binlerce adaya, ALES başvuruları dışında, sınav saati, süresi ve ALES kılavuzu erişimleri hakkında da bilgilendirme yapıldı. 14 Mart 2017 tarihli ÖSYM açıklamasının tam metni şu şekilde;



''2017 ALES İlkbahar Dönemi Başvuruları


2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2017-ALES İlkbahar Dönemi)İlkbahar Dönemi Sınavı, 7 Mayıs 2017 tarihinde 81 il merkezi ile Lefkoşa'da (sadece İlkbahar Dönemi Sınavı) uygulanacaktır. Sınav saat 10.00'da başlayacak ve cevaplama süresi 180 dakika (3 saat) olacaktır.


Sınava başvurular, 15 - 23 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınava başvurmak isteyen adaylar için Kılavuz ile Aday Başvuru Formu başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır.



Kılavuzda; başvuru, sınav, değerlendirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almakta olupEk'te yer alan Kılavuzun başvuru öncesi dikkatle incelenmesi gerekmektedir.



Adaylara saygıyla duyurulur.''



#ALES
#ALES ne zaman?
#2017 ALES ne zaman?
7 yıl önce