|

Almanya Hilali hazmedemedi

Alman kanalı BR ramazan ayı için hazırlanan programda kullandığı Hilal logosunu gelen tepkiler üzerine kaldırmak zorunda kaldı. kanal yaptığı açıklamada logo ile ilgili çok sayıda eleştiri içeren mektup alındığı kaydederek, hilal logosuyla İslam'a karşı ön yargıların azaltılmak istendiğini bildirdi.

Yeni Şafak
13:07 - 25/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:04 - 25/06/2015 Perşembe
AA

Almanya'nın Bavyera eyaletinden yayın yapan Bayerischer Rundfunk Radyo ve Televizyon Kuruluşunun (BR) yayınlarında, ramazan ayı için hazırlanan programlarda kullanılan hilal logosu, tepkiler üzerine kaldırıldı.



BR'den yapılan açıklamada, "ilk günler, ramazan konulu programlarda gösterilen logonun seyircilerin kafasında karışıklık yaratmaması ve dikkatlerin asıl konudan uzaklaşmaması için kaldırıldığı" belirtildi.



Logo ile ilgili çok sayıda eleştiri içeren mektup alındığı kaydedilen açıklamada, hilal logosuyla İslam'a karşı ön yargıların azaltılmak istendiği vurgulandı.



Din ve kültür konularında ön yargıların olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bavyera eyaletindeki Müslümanlar, Bavyera'nın diğer vatandaşları gibi Bayerischer Rundfunk Radyo ve Televizyon Kuruluşunun programlarında bulunma hakkına sahipler" denildi.



Öte yandan sosyal paylaşım sitelerinde BR'ye tepki gösterenlerin paylaşımları arasında "Biz bir Hristiyan ülkesindeyiz. Bizim bayramlarımız hiçbir zaman logo olarak gösterilmedi" eleştirisi yer aldı.



Alman medyasındaki haberlerde, Bavyera Eyalet Meclisinde çok sayıda Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili milletvekilinin söz konusu yayın politikasını eleştirdiği ve BR Genel Yayın Yönetmeni Ulrich Wilhelm'den bir açıklama bekledikleri kaydedildi.



#Almanya
#Ramazan
#hilal
#logo
9 yıl önce