|

Almanya'ya en güzel cevap

Alman devi Siemens’in fabrika açılışında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Almanya’nın Türkiye’ye yönelik siyasi ve ekonomik baskısına istikrar mesajıyla cevap verdi. Özlü, siyasi nedenlerle Türkiye’yi baskı altına almaya çalışanların yanlış yaptığına işaret etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/12/2017 Cuma
Güncelleme: 00:34 - 22/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Bakan Özlü, açılış sonrasında Siemens fabrikasındaki teknolojileri inceledi.
Bakan Özlü, açılış sonrasında Siemens fabrikasındaki teknolojileri inceledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde Alman devi Siemens’in Türkiye Alçak Gerilim Şalt Cihazları Fabrikası’nın açılışı konuşmasında, Türkiye’ye siyasi nedenlerle baskı yapan Almanya’ya mesaj verdi. Türkiye ekonomisinin büyüme trendinde olduğunu söyleyen Bakna Özlü, “Birtakım siyasi nedenlerle Türkiye’yi baskı altına almaya çalışanlar, yanlış yapıyor. Türkiye ekonomisi gerçekten iyi bir trend yakaladı, iyi bir ivme yakaladı” dedi.

160 YIL, GÜVEN GÖSTERGESİ

Türkiye’nin içine kapanan bir ülke olmadığını ifade eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü sözlerine şöyle devam etti: “Biz her zaman Avrupa’nın ve dünyanın muhtelif ülkeleriyle iş birliği yapmaya, birlikte büyüme, birlikte güçlenmeye gayret sarf eden bir ülke olduk. 160 yıllık süreklilik, hem Türkiye’ye güvenin göstergesidir hem de Türkiye’nin Siemens'e duyduğu güvenin göstergesidir.”

YEREL ŞİRKET GİBİ İŞLİYOR

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hüseyin Gelis, ülkedeki fabrika yatırımlarının toplamda 65 milyon avroya ulaştığını belirterek, “2020 vizyonumuz ile elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanarak sanayimizin geleceğe hazırlanmasında öncü bir rol üstleniyoruz. Faz II yatırımı olarak planladığımız yeni Alçak Gerilim Şalt Cihazları Fabrikamızın üretim teknolojisi ve kapasitesi her türlü talebe en hızlı cevabı verecek şekilde tasarlandı. Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Helmrich de, Türkiye’de kendilerini yerel bir şirket olarak gördüklerini belirtti.

  • 100 MİLYON EURO KATMA DEĞER SAĞLAYACAK
  • Siemens Türkiye’nin Gebze OSB’de toplam 150 bin metrekarede kurulan Entegre Üretim Tesisleri’nin yatırım tutarı, Faz II kapsamında gerçekleştirilen yeni fabrikayla birlikte 65 milyon avroya ulaştı. Tesisler Türk ekonomisine yılda 100 milyon euro katkıda bulunacak. Doğrudan ve dolaylı bin kişiye istihdam sağlayacak olan yeni Alçak Gerilim Şalt Cihazları Fabrikası’nda, kontaktör ve aksesuarları, aşırı akım rölesi, otomatik sigorta, otomatik şalter aksesuar ve aksam parçaları üretilecek.
#Almanya
#Türkiye
#Siemens
6 yıl önce