|

AÖF sonuçları açıklandı! 14-15 Ocak AÖF sonuçları sorgula

2017 yılının ilk AÖF sınavı sonuçları bugün açıklandı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) güz dönemi final sınav sonuçlarının, resmi web adresi üzerinden açıklandığı ilan edildi. 14-15 Ocak 2017 AÖF sonuçlarını sorgulama işlemleri için haberimizdeki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Yeni Şafak
11:54 - 30/01/2017 Pazartesi
Diğer

AÖF sonuçları açıklandı! 14-15 Ocak 2017 Cumartesi ve Pazar günleri yapılan AÖF sınavı sonrasında sonuçların ne zaman açıklanacak? sorusu büyüyük merak konusu oluyordu. Binlerce kişinin merakla eklediği AÖF sonuçları az önce açıklandı ve meraklı bekleyiş sona erdi. Büyük sayıda katılımların gerçekleştiği Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavında İşletme, İktisa ve Maliye bölümlerine giriş yapılıyor. Her yıl güz ve bahar dönemlerinde vize ve final sınavları yapılmaktadır. Geçtiğimiz senelere kıyasen dahada zorlaştırılan AÖF sınavında da tek ders sınavı tek dersle kısıtlanmazken 4 yanlış bir doğruyu götürüyor. AÖF sonuçları,

resmi web adresi üzerinden sorgulanabilecek.




AÖF'TE YENİ DÖNEM


AÖF sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belirsizliğini korurken Anadolu Üniversitesi'nin (AÖF) resmi sitesinde AÖF'de yeni dönem duyurusu geldi. Yapılan duyuruya göre; yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi (AÖF) sınavlarında yeni bir uygulamaya geçiliyor. 18 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle AÖF sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip soruların da sorulmasının önü açılmış oldu.



Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yaklaşık bir yıl süren yoğun bir çalışmanın sonunda, 2016/2017 öğretim yılı bahar döneminden itibaren açıköğretim sistemindeki bazı derslerin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında kısa cevaplı ve açık uçlu soruların da kullanılmaya başlanacağını söyledi. Rektör Gündoğan, “Açıköğretim Fakültesi'nin 4 programında 4 ders kapsamında ilk uygulama başlayacak. Bu programlar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi derslerinin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında 2 kısa cevaplı ve 1 açık uçlu soru yer alacaktır." dedi.



AÖF öğrencileri Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi'yle Avrupa'ya gidiyor


Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri, Erasmus Gençlik Programları kapsamında yer alan Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) Projesi aracılığıyla Norveç, Portekiz, Macaristan, İtalya ve Bulgaristan gibi birçok Avrupa ülkesinde gönüllülük hizmetlerine katılıyor. Bu proje dahilinde 6 Şubatta 2017'de 4 öğrenci, 6 Nisan 2017'de ise 2 öğrenci, gönüllülük hizmetlerini gerçekleştirmek üzere Bulgaristan'ın Pazardjik şehrinde olacak. Bulgaristan'a gidecek öğrencilerle Açıköğretim Fakültesi binasında buluşan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney, öğrencilere gönüllülük hizmetlerinde başarılar diledi.



Projenin detaylarına ilişkin de bilgi veren Prof. Dr. Güney, şunları kaydetti:



“Proje kapsamında Türk Ulusal Ajansı tarafından sağlanan hibeyle gönüllülerin vize ve seyahat giderleri, proje yerindeki konaklama, yeme içme giderleri ve aylık cep harçlıkları karşılanmaktadır. Uluslararası İlişkiler Birimi, projenin mali ve idari sürdürülebilirliğini yöneterek gönüllülerin ayrılış öncesindeki süreçlerini yürütmekle beraber projenin de takibini yapmaktadır. Proje kapsamında öğrenciler, gönüllü olarak 18 yaş üstü engelli gençlerin günlük bakımları, temizlik-hijyen, giyinme, yeme-içme gibi ihtiyaçlarını karşılamak, engelli gençlerin terapi edilmeleri adına yemek atölyeleri düzenleyip yemek yapmak, toprak seramik atölyesinde çalışmalar gerçekleştirmek, seramik üretimleri yapmak ve bahçe düzenlemek gibi hizmetleri gerçekleştirecekler."





#AÖF
#AÖF sonuçları
#2017 AÖF sonuçları
#Açıköğretim Fakültesi
#AÖF final sınavı
#AÖF güz dönemi
#AÖF final sonuçları
7 yıl önce