|

Apple yüklenmemesi gereken uygulamaları listeledi

Apple, uzun süre güncelleme sunmayan uygulamalara savaş açtı. Cihazlarında çakışmalara neden olan uygulamaları tespit eden teknoloji devi, iOS 10.3 güncellemesi ile birlikte söz konusu uygulamaları listeledi ve kullanıcılarını da silmeleri konusunda uyardı.

Yeni Şafak
12:17 - 18/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:22 - 18/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Güncelleme ile birlikte çakışmaya neden olan uygulamaları listeledi.
Güncelleme ile birlikte çakışmaya neden olan uygulamaları listeledi.

Apple Store'da olan bazı uygulamalar Apple'ın 64 bite geçmesine rağmen herhangi bir güncelleme giriminde bulunmadı. Apple ise bu geliştiricileri defalarca uyarmasına rağmen sonuç alamayınca kendisi çözüm oluşturdu.



Söz konusu uygulamalar iOS 10'un betalarından itibaren açılışta çakışmalara ve cihazda yavaşlamalara neden oluyordu. Uygulama geliştiriciler ise kullanıcıların şikayetlerini görmezden gelerek sorunlara çözüm getirmedi. Apple ise son büyük ara güncellemesi olan iOS 10.3 ile uygulama geliştiricilere uyarıda bulunarak, iOS 11'den sonra uygulamalarının çalışmayacağını bildirdi.iOS 11'de yaptığı yenilik ile birlikte bu uygulamaların ipi çekmiş oldu.



Fakat iOS 11'in yayınlanmasını beklemeden 10.3'ün son betaları ile birlikte, ayarlar uygulamasına uyumluluk bölümü ekledi ve söz konusu uygulamaları bu listeye ekleyerek kullanıcılarından listedeki uygulamaları kullanmamalarını ve silmelerini istedi.



Apple, bu güncellemesinden sonra artık uzun süre güncelleme sunmayan uygulamaları listeleyerek yüklenmesini engelleyecek.



#Apple
#iOS 11
#iOS
7 yıl önce