|

Arafat'ın ölümüne takipsizlik istemi

Fransız savcılığı, Filistin liderinin ölüm nedeni ile ilgili açılan soruşturmada takipsizlik kararı istedi

Yeni Şafak
18:47 - 21/07/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 17:26 - 21/07/2015 الثلاثاء
AA

Fransız savcılık makamı, Filistin lideri Yaser Arafat'ın ölüm nedeni ile ilgili açılan soruşturmada takipsizlik kararı istedi.



BFM televizyon kanalı, Nanterre savcılığının 2012 yılında Arafat'a suikast yapıldığı şüphesiyle başlatılan soruşturma ile ilgili mütalaasını tamamladığını ve takipsizlik kararı vererek, dava açılmasına gerek görmediğini duyurdu.



Arafat, 11 Kasım 2004 yılında, Paris'in Clamart bölgesinde tedavi gördüğü Percy askeri hastanesinde 75 yaşında hayatını kaybetmişti.



Yaser Arafat'ın eşi Suha Arafat, Filistin liderinin zehirlendiği iddiasıyla Fransız adli makamlarının soruşturma başlatmasını istemişti. Savcılık, bu şikayet üzerine cenazeden alınacak örneklerin tıbbi laboratuvarlarda incelenmesini kararlaştırmıştı.



Fransız uzmanlar, Arafat'ın zehirlenerek değil, enfeksiyona bağlı olarak yaşlılıktan dolayı öldüğü yönünde görüş belirtirken, İsviçreli uzmanlar ise yayınladıkları raporda, yapılan incelemeler sonucu Arafat'ın zehirlenerek öldürülmüş olma ihtimaline açık kapı bırakmıştı.

#Arafat'ın ölümü
#Süha Arafat
#Arafat'ın zehirlendiği yolundaki iddialar
#Nanterre savclığı
٪d سنوات قبل