|

Arakanlıların sığınağı olacak

Türkiye, zulme maruz kalan Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş'de sahra tipi hastane kuruyor. Yoğun bakım, kadın doğum, çocuk acil ve genel cerrahi ünitelerinin bulunacağı hastane, evini terk etmek zorunda kalanların, hasta düşenlerin, yaralıların sığınağı olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:35 - 20/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Kutupalong bölgesinde Arakanlı Müslümanlar için yapılacak sahra hastanesinin inşasına başlandı.
Kutupalong bölgesinde Arakanlı Müslümanlar için yapılacak sahra hastanesinin inşasına başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatlarıyla Bangladeş’in Cox’s Bazar kenti yakınlarındaki Kutupalong bölgesinde Arakanlı Müslümanlar için yapılacak sahra hastanesinin inşasına başlandı. Sağlık Bakanlığı ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yapımına başlanan Ağır İklim Tipi Sahra Hastanesi, Myanmar’da ağustos ayından beri ordu ve fanatik Budistlerin saldırılarına uğrayarak, evini terk etmek zorunda kalanlar, çıktıkları zorlu yolculukta hasta düşenler ve yaralıların sığınağı olacak.

8 AYRI ÇADIR, 50 YATAK KAPASİTESİ

Yaklaşık bin metrekare alanda, Türkiye’den gelen UMKE ekipleri tarafından yapımına başlanan, 8 ayrı çadırdan oluşacak hastane 50 yatak kapasiteli planlanıyor. Tam teşekküllü olacak hastane, yoğun bakım, kadın doğum, genel cerrahi, çocuk acil, ortopedi, anestezi ve laboratuvar bölümlerinden oluşacak. 3 çadırı kurulan hastanenin ay sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Ağır İklim Tipi Sahra Hastanesinin kurulumunda da görev alan Sağlık Birim Sorumlusu Seyit Çiftçi, “ İkinci hastanenin de planlanması yapılıyor” diye konuştu. Bölgenin yerel sağlık sorumlusundan aldıkları bilgiye göre sığınan Arakanlı Müslümanların arasında çok sayıda hamile kadının bulunduğunu öğrendiklerini anlatan Çiftçi, kadın doğum ve çocuk acil birimlerinin bölge için önemine değindi. Difteri salgını nedeniyle bölgede çocuk ölümlerinin yaşandığını aktaran Çiftçi, “Net bir sayı yok. Onlara yönelik tedavi amaçlı ilaç isteminde bulunduk. Cihazlarımız ve ilaçlarımız geldikten sonra hastanemiz faaliyete geçecek” dedi.

BAŞBAKAN, İNCELEMEDE BULUNACAK

Bangladeş’teki resmi temasları kapsamında Cox’s Bazar’a gelerek mültecilerle bir araya gelecek olan

Başbakan Binali Yıldırım, sahra hastanesinin inşaatında incelemelerde bulunacak. Hastaneye ilişkin yetkililerden bilgi alacak olan Yıldırım, TİKA’nın Cox’s Bazar Sadr Hastanesi’ne verilecek ambulans ve personel aracının hibe törenine de katılacak.

#Arakan
#TİKA
#Türkiye
6 yıl önce