|

'Atıcılığa ilgi artıyor'

Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Başkanı Nur Ala Aliş, son zamanlarda her yaş grubundan sporcu sayısında artış olduğunu gördüklerini belirterek, atıcılığa ilginin gerçekleştirecekleri projelerle daha da artacağını düşündüğünü söyledi.

Yeni Şafak
12:02 - 16/01/2015 Cuma
Güncelleme: 10:04 - 16/01/2015 Cuma
AA
Spor
Spor
Aliş, yaptığı açıklamada, Türkiye'yi uluslararası şampiyonalarda ilk sıralarda yer alarak temsil ettiklerini dile getirerek, milli atıcıların organizasyonlarda önemli başarılar kazandığını söyledi.


Katıldıkları uluslararası müsabakalarda 2013'te 21, 2014'te de 27 madalya aldıklarına dikkati çeken Aliş, bu başarıları elde etmenin gururu ve sevincini yaşadıklarını kaydetti.


Aliş, atıcılığın en eski spor branşlarından olduğunu vurgulayarak, "Türk insanının atıcılıkla tanışması ise yaşam biçiminden yani avcılıktan geliyor. Daha sonra askeri nitelik kazanan atıcılık, zamanla gelişiyor. Türk insanı silah kullanmayı seviyor ve bu konuda da yetenekli çünkü halk kültürü ve mitolojisinde silah Türklerin olmazsa olmazlarındandı. Bu branşın Türk kültüründe manevi değeri ve yeri vardır" diye konuştu.


- "Öncelikli hedef, Olimpiyat Oyunları'na daha fazla sporcuyla katılmak"


Son zamanlarda atıcılık sporuna  ilginin arttığını vurgulayan Aliş, "Atıcılık, yetenek ve beceriyle dikkat, konsantrasyon, motivasyon, kararlılığa dayanan ve bu olguları geliştiren spor dalı. Hangi yaşta olursanız olun bu sporu yapabilirsiniz. Son zamanlarda her yaş grubundan sporcu sayısında artış olduğunu görüyoruz. Bu ilginin gerçekleştireceğimiz projelerle daha da artacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.


"Öncelikli hedefimiz, Olimpiyat Oyunları'na daha fazla sporcuyla katılmak ve atıcılık branşında dünyada ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, ülkemize atıcılıkta olimpiyat kotası kazanmaktır" diyen Aliş, edindikleri uluslararası konumu korumaları gerektiği görüşünü paylaştı.


Aliş, sportif başarıda uluslararası alanda rekabet edebilmenin, çağın gereklerine uygun tesis ve çalışma alanlarına sahip olmaktan geçtiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:


"Bu doğrultuda Ankara'da 90'ıncı Yıl Poligon Kompleksi kapsamında 10-25-50 metre atış poligonlarıyla beşli trap, skeet ve double trap poligonları, paintball oyun alanı, avcılık faaliyetlerimiz için planlanan sportif fonksiyonların yanı sıra sosyal, kültürel ve ticari fonksiyonları da üstlenecek proje planlandı. Şu an uluslararası yarışmalar, elektronik hedef sistemleri ve elektronik sistemlerle gerçekleştiriliyor. Biz de sporcularımıza bu standartlarda antrenman yapmaları için gerekli ortamı sunamazsak uluslararası rekabet söz konusu olamaz. Bu amaçla illerimizde bulunan poligonların elektronik hedeflere ve sistemlere sahip olması için hazırlanan projeleri uygulamaya koyacağız."
#"Atıcılığa ilgi artıyor"
#Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Başkanı Nur Ala Aliş
#atıcılık sporu
#Olimpiyat Oyunları
#avcılık
#Avcılık ve Atıcılık Federasyonu
#Nur Ala Aliş
9 yıl önce