|

Avrupalı mobilyacılara İstanbul’da Türk kahvesi

İstanbul'da gerçekleştirilecek İSMOB Mobilya Fuarı için geri sayım başladı. Fuar için Avrupa turuna çıkan MOSDER yöneticileri Almanya’da düzenlenen WOM Mobilya Fuarı'nda gövde gösterisi yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:57 - 21/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

TÜYAP'ın, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ile organize ettiği İstanbul Mobilya Fuarı'nın (İSMOB) uluslararası tanıtım çalışmaları sürüyor. Dünya genelinde belirlenen 40 ülkeye gerçekleştirilecek tanıtımların 16'ıncısı Almanya'nın BadSalzuflen kentindeki MOW Fuarı'nda gerçekleştirildi. Tanıtım çalışmaları kapsamında bir basın toplantısı düzenledi. Alman basınında yer aldığı toplantıya Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı İsmail Doğan, MOSDER Genel Sekreteri Abdullah Tuğlu, TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü katıldı.



İHRACATIN YÜZDE 25'İ İSMOB ÜYELERİNDEN


Mobilya'da ihracat hedefinin önemli bir bölümünün İSMOB'da sağlandığına dikkat çeken Ersözlü, “Yılın ilk 8 ayında 6.25 milyar dolarlık üretim gerçekleştirdi. İSMOB'un 2017 tanıtım çalışmalarıyla yüzde 25 olan ihracat payını daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Almanya bu hedeflerimiz doğrultusunda önemli bir pazar. Önceki yıllarda yüzde 10 seviyesinde olan yabancı katılımcı sayımızı yüzde 30 seviyesine taşıdık” açıklamasını yaptı.


MOSDER Başkanı İsmail Doğan ise fuarın Türkiye mobilya ihracat hedefi olan 3 milyar doların yüzde 25'ini karşıladığını söyledi. Doğan sözlerine şöyle devam etti: “2023'de 10 milyar dolarlık ihracat hedefimiz bulunuyor. Bu rakama ancak yeni pazarlarla ulaşabiliriz.”



DÜNYANIN EN BÜYÜK 3. FUARI


Avrasya Bölgesi'nin en büyük, dünyanın mobilya alanında en önemli üçüncü mobilya fuarı olan İSMOB, 10-15 Ocak 2017 tarihleri arasında TÜYAP'ta 13. kez düzenlenecek. 14 salon ve 120 bin metrekarelik alanda 1000'den fazla markanın ürünlerini tüketicilerin beğenisine sunulacağı fuarda bu yıl bir de uluslararası salon olacak. Şuana kadar bu alana 8 ülkeden milli katılım bildirildi. TÜYAP fuar katılımcılarının konaklama talebini karşılamak için 440 oda ve 630 yataklı 5 yıldızlı bir de otel yatırımını 2018'de hayata geçirecek. Bunun için 6 milyon dolar yatırım yapan TÜYAP, ayrıca 2 yeni salonu da fuar alanına ilave edecek.



#İSMOB
#Mobilya Fuarı
8 yıl önce