|

'Aziz Yıldırım istifa' sözlerine cevap

Fenerbahçe İzmir Şubesi'nin açılışında taraftar protestosu yaşandı. Sarı-lacivertli taraftarlar başkan Aziz Yıldırım'ı istifaya davet ederken, daha önce şube açılışına katılacağı açıklanan Yıldırım ise İzmir'e gelmedi. Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Yenigün, 'Aziz Yıldırım istifa' demek kolay. 17 yılın emeği var. Her 'istifa' diye bağıranın, bütün çalışmalarını bir arada değerlendirmesi lazım' dedi.

Yeni Şafak
17:44 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 14:58 - 22/05/2015 Cuma
IHA

“Hedef 1 milyon üye” sloganıyla yola çıkan sarı-lacivertli kulüp, bu projesini hayata geçirebilmek adına Türkiye'nin dört bir yanında şubeler açmaya devam ediyor. Fenerbahçe'nin İzmir Şubesi'nin açılışına çok sayıda taraftar katılırken, daha önce açılışı yapacağı açıklanan Başkan Aziz Yıldırım ise İzmir'e gelmedi. Dün akşamki Bursaspor yenilgisinin ardından taraftar tepkisinden çekindiği için Yıldırım'ın açılışa katılmadığı ifade edilirken, Yıldırım'ı temsilen asbaşkan Nihat Yenigün ve genel sekreter Vedat Olcay İzmir'e geldi.



"Finali Bursaspor kazansın"

Fenerbahçe'ye üye olan 60 taraftara rozetleri takılırken, Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Yenigün gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kupada alınan Bursaspor mağlubiyetini yorumlayan Yenigün, "Dün kupadan elenmemiz sürpriz oldu. 'Top yuvarlak' diye kaçamak bir cevap var ama sonuçta onlar bizden daha iyi oynadılar ve kazandılar. Umarım ki finali de kazanırlar. Bursaspor da güzide kulüplerimizden birisi” dedi.



“Derbinin sonucunu bekleyeceğiz”

Bundan sonra 2 maçları kaldığını hatırlatan asbaşkan Yenigün, “Maalesef işi biraz şansa bıraktık. Olmadık puanlar kaybettik ama futbolda gün birbirine benzemiyor. Pazar günü önce Galatasaray-Beşiktaş maçının sonucunu bekleyeceğiz, sonra da iki maçımızı kazanmamız gerekiyor. Artık böyle günlük yaşar hale geldik” diye konuştu.



“İstifa demek kolay”

Taraftarın başkan Aziz Yıldırım'a tepkisini de değerlendiren Yenigün, “'Aziz Yıldırım istifa' demek kolay. 17 yılın emeği var. Her 'istifa' diye bağıranın, bütün çalışmalarını bir arada değerlendirmesi lazım. Eğer onu yapmazsa sinirlilikle haksızlık edilir. Aziz Yıldırım'ın yaptıklarını kimse inkar edemez. Hayatını bu işe adamış bir insan. O anki sinirli haliyle insanlar hata yapabilir. Yeter ki hatalı olduğunu kabul etsin. Aziz Yıldırım'ı yalnız bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.



Taraftardan protesto

Nihat Yenigün ve Vedat Olcay'ın açılış kurdelesini kestiği sırada bir grup Fenerbahçe taraftarı, Fenerbahçe Aziz Yıldırım aleyhinde tezahürat etmeye başladı. Fenerbahçe İzmir Şubesi'nin karşısında “Diktatör istifa”, “Fenerbahçe babanın çiftliği değil” şeklinde tezahüratlarda bulunan grup üzerinde “istifa” yazan bir pankart açtı. Taraftarların tezahüratlarını bastırmak için, çalan müziğin sesi yükseltilirken, taraftarlar her sessizlik oluştuğunda tezahüratlarına devam etti. Güvenlik güçlerinin taraftarları uzaklaştırmasıyla gerginlik büyümeden önlendi.

#izmir
#şube açılışı
#tepki
#aziz yıldırım
#taraftar
#nihat yenigün
9 yıl önce
default-profile-img