|

Babamı bana geri verin

Diyarbakır ve Şırnak’ta PKK’nın saldırılarında şehit düşen polis memurları memleketlerine uğurlandı. Şehitler için Diyarbakır’da düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı. Şehit polis İlker Narin’in 1,5 yaşındaki kızı, olanlardan habersiz balonla oynadı. Şehit polis Ahmet Gılıç’ın 13 yaşındaki kızı Ece ise, “Babamı bana geri verin” diye feryat etti.

Yeni Şafak
04:00 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 05:26 - 1/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde terör örgütü PKK'nın ekip aracına ateş açılması sonucu şehit olan polis memurları Ahmet Gılıç (38) ve İlker Narin (31) ile Şırnak'ın Silopi ilçesinde polisevine düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen polis memuru Yılmaz Dikmen (44) için Diyarbakır'da tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törende şehitlerin öz geçmişleri okundu, dualar edildi. Törene katılan şehit Gılıç'ın eşi ve kızını komutanlar teskin etmeye çalıştı. İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, törende yaptığı konuşmadı, Diyarbakır ve Şırnak'ta görev yapan polislerin hain bir saldırı sonucu şehit edildiğini belirterek, şehitlerin acısını derinden hissettiklerini söyledi.



NEREDESİN BABA


Şehit polis memuru Ahmet Gılıç'ın, acı haberi anneannesinin yanında kaldığı İzmir'in Bergam İlçesi'nde öğrenen 13 yaşındaki kızı Ece, babasının fotoğrafını elinden düşürmeyerek, “Babamı iki aydır görmüyorum, nerdesin baba" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Cenaze töreni için annesiyle Diyarbakır'a gelen Ece, şehit babasının cenazesinin ambulanstan alınıp tören alanına getirilmesi annesi Akile Gılıç tarafından sürekli, “Söz vermiştin dik olup ağlamayacaktın" demesine rağmen kendini tutamadı. Şehit olan babası Ahmet Gılıç'ın fotoğrafına bakarak zaman zaman öpen Ece Gılıç, “Babamı iki aydır görmüyorum. Nerdesin baba" diyerek ağladı. Törenin ardından şehit Dikmen'in cenazesi Kırıkkale'ye, şehit Narin'in cenazesi Kastamonu'ya, şehit Gılıç'ın cenazesi de İzmir'e uğurlandı. İzmir'e getirilen şehit polis Ahmet Gılıç'ın cenazesi Bergama ilçesinde toprağa verildi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.







Dimdik ayaktayım


Diyarbakır'da arkadaşı Ahmet Gılıç ile birlikte şehit düşen İlker Narin memleketi Kastamonu'nda son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Elife Narin helalik alındığı sırada, “Kalleşlere inat dimdik ayaktayım. Beni çekin, biz yandık, başkaları da yanmasın" dedi. Diyarbakır'dan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait ambulans uçakla Kastamonu Havalimanı'na getirilen 31 yaşındaki şehidin cenazesi, daha sonra konvoyla memleketi Taşköprü'nün Sümer Mahallesi Şehit Mehmet Sözen Caddesi'ndeki dede evine götürüldü. Burada Narin için helallik alındı. Helallik alınmasının ardından şehit polis memuru için daha sonra Taşköprü Şehir Stadyumu'nda tören düzenlendi. Şehidin naaşı, kılınan namazın ardından aile kabristanında toprağa verildi.



Oğula son selam


Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca polisevine düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Yılmaz Dikmen'in cenazesi, memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi. Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınan şehit Dikmen'in naaşı, helallik için Sanayi Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada gözyaşı döken şehidin annesi Cennet ve eşi Reyhan Dikmen'i yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Helallik alınıp dua edilmesinin ardından şehidin cenazesi, Nur Cami ve Külliyesi'ne götürüldü. Baba Hüseyin Dikmen, selam durarak karşıladığı oğlunun fotoğrafını öptü.


#pkk
#şehit cenazesi
#Ahmet Gılıç
#İlker Narin
9 yıl önce