|

BAE soruşturması derinleşiyor

ABD'de Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkilli Savcı Robert Mueller'in, soruşturmaya eklediği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dosyasının kapsamını genişlettiği bildirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:01 - 4/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Robert Mueller
Robert Mueller

The Wall Street Journal'ın haberine göre Mueller, BAE ile iş yapan danışmanlık firmalarını da soruşturma ekledi. Haberde, Mueller'in ekibinin, bahsi geçen firmalardan Wikistrat'ın kurucu ortaklarından Joel Zamel ile "gayrıresmi" bir toplantı gerçekleştiği belirtildi. Görüşmede, Zamel'e, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in danışmanlığını da yapan Lübnan kökenli ABD'li iş adamı George Nader ile olan iş ilişkisi soruldu. Mueller, geçtiğimiz aylarda, ABD'de Kasım 2016'da yapılan başkanlık seçimlerine müdahale ettiğine yönelik soruşturmaya, etki sağlamak için Washington'a para aktardığı kaydedilen BAE'yi de eklemiş, ilk olarak Nader'i sorguya almıştı.


ŞİRKET REDDETTİ

Gazete, Mueller'in Zamel'i sorguya alarak, "Washington üzerindeki yabancı etksini daha derinden incelemek istediğini" iddia ederken, Wikistrat şirketi avukatı Marc Mukasey, soruşturma iddialarını yalanladı. Mukasey, "Ne Zamel ne de Wikistrat herhangi bir soruşturmanın hedefi" dedi. Mueller'in ofisinden iddialara yönelik bir açıklama yapılmadı. Jeopolitik konularda analizler yapan Washington merkezli Wikistrat şirketinin BAE ile de çalıştığı belirtiliyor.

#BAE
#ABD
#Lobi
6 yıl önce