|

Bayram ve Kaan için ilçe seferber oldu

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 4 gün önce kaybolan 5 ve 8 yaşlarındaki komşu iki çocuğu bulmak için 200 kişilik ekip arama çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni Şafak
12:48 - 2/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:51 - 2/01/2016 Cumartesi
AA

Çermik Mahallesi'nde komşu çocukları 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'dan 29 Aralık 2015 Salı günü öğle saatlerinden sonra haber alınamaması üzerine ilçe halkı, polis ve jandarma ekipleri çalışma başlattı. Kayıp çocuklar, ilk gün saat 23.00'e kadar arandı.



Güvenlik kamera kayıtlarından iki küçük çocuğun en son evlerinin yakınlarında bulunan parkta bulunduğunun anlaşılması üzerine çalışmalar, bu yönde yoğunlaştırıldı. Çocukların bulunması amacıyla Ankara'dan gelen Jandarma Arama Kurtarma dalgıçları, Ordu'dan gelen dalgıç polis ekipleri ve AFAD dalgıçları, Kelkit Çayı'nın yaklaşık 30 kilometrelik alanını taradı. Polis ve jandarma ekipleri de ormanlık arazide arama yaptı. 4 gündür yürütülen çalışmalardan henüz sonuç alınamadı.



İlçe halkı da dükkanlarına kayıp iki çocuğun fotoğraflarını asarak ve ormanlık arazide arama kurtarma faaliyetlerine katılarak çalışmalara destek veriyor.



Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, Dursun Kaan Taşcı ile Bayram Erol'u kalabalık bir ekibin aradığını söyledi.



Çocukların bulunması için 4 gündür arama çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Erdem, "Devletimizin tüm imkanları seferber edildi. İlçemizdeki birçok yer arandı. Ormanlık araziler, metruk binalar ve Kelkit Çayı'nda arama yapıldı" dedi.



Erdem, 5 ilden gelen çok sayıda ekibin çocukları aradığını anlatarak, "Maalesef şu ana kadar Bayram ve Dursun Kaan'a ait bir emareye rastlayamadık. İki çocuğumuzu arama çalışmalarımız sürecek. İlçe halkımız da olayın duyulduğu andan itibaren çocuklarımızın bulunması için her türlü desteği veriyor" ifadelerini kullandı.

#çocuk kaybolması
#Reşadiye
#Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem
8 yıl önce